Ministra Familei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a participat, joi, la conferinţa de închidere a proiectului „Laborator participativ: capacitare şi advocacy pentru implicarea tinerilor în construcţia politicilor şi programelor sociale adresate lor”, derulat de Asociaţia SOS Satele Copiilor. ”Cred în tineri şi susţin toate iniţiativele care îi încurajează să se implice în deciziile care îi privesc, pentru că doar aşa putem forma şi dezvolta viitori adulţi activi social şi implicaţi în viaţa comunităţilor”, a afirmat Intotero.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mi-am început ziua cu o energie extraordinară datorită celor aproape 50 de tineri prezenţi la conferinţa de închidere a proiectului «Laborator participativ: capacitare şi advocacy pentru implicarea tinerilor în construcţia politicilor şi programelor sociale adresate lor», derulat de Asociaţia SOS Satele Copiilor. Toţi cei 50 de tineri sunt copii din sistemul de protecţie specială sau din familii vulnerabile. I-am încurajat să îşi exprime opiniile şi să fie activi în viaţa comunităţii din care fac parte, pentru că implicarea în deciziile care îi privesc direct nu este nici un privilegiu, nici un moft, ci un drept. Într-o lume în continuă schimbare este esenţial ca tinerii să aibă ocazia de a se implica activ în comunitatea lor. Participarea la activităţi sociale şi politice le oferă oportunitatea de a-şi exprima opiniile, de a contribui la luarea deciziilor şi de a se implica în rezolvarea problemelor cu care se confruntă societatea”, a scris Natalia Intotero, joi pe Facebook.

Ea a mai spus susţine toate iniţiativele care încurajează tinerii să se implice în deciziile care îi privesc, pentru că doar aşa putem forma şi dezvolta viitori adulţi activi social şi implicaţi în viaţa comunităţilor.

„E important ca noi adulţii să îi ascultăm pe tineri şi să ţinem cont, în deciziile noastre, de opiniile lor. I-am îndemnat pe cei prezenţi să nu le fie teamă să îşi exprime părerile şi i-am încurajat sa îşi ceara drepturile, indiferent de mediul din care provin. De asemenea, le-am vorbit despre proiectele ministerului care li se adresează, precum taberele studenţeşti de iarnă, campaniile de informare cu privire la drepturile copiilor din sistemul de protecţie specială, construcţia de centre de zi din fonduri PNRR. Mulţumesc SOS Satele Copiilor pentru invitaţie şi felicitări pentru munca depusă zi de zi cu scopul de a îmbunătăţi viaţa copiilor români!”, a completat Intotero.

„Proiectul «Laborator participativ: capacitare şi advocacy pentru implicarea tinerilor în construcţia politicilor şi programelor sociale adresate lor» a fost derulat, timp de doi ani, de Asociaţia SOS Satele Copiilor România, în parteneriat cu Asociaţia Centrul pentru Legislaţie Nonprofit, Federaţia ONG-urilor pentru copil şi SOS Children’s Villages Norway şi a beneficiat de o finanţare nerambursabilă de 142.875 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021”, a mai precizat ministra Familiei.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.