Ministerul Sănătăţii a anunţat, vineri seară, că s-au prelevat probe igienico-sanitare de la Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie "Panait Sîrbu", fiind depistate stafilococ auriu, în scutecul unui copil dintr-un salon de normoponderali, şi germenii mezofili şi hemolitici, într-un salon de lehuze. Numărul copiilor internaţi în Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" care provin de la Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie "Panait Sîrbu" a crescut la 17.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a anunţat Ministerul Sănătăţii că, în data de 28 noiembrie 2018, inspectorii sanitari au recoltat mai multe probe igienico - sanitare şi exudate nazale din Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie "Panait Sîrbu". Astfel, au fost recoltate 40 de probe AMF (aeromicrofloră), 5 probe de ape sterile, 20 teste de salubritate din mai multe săli de operaţie, saloane, secţii ATI, blocuri operatorii, precum şi 10 exudate nazale de la medici şi asistente medicale, 10 teste igienico - sanitare de pe mâini tot de la medici şi asistente medicale, 10 teste de sterilitate recoltate din diverse truse medicale”, a anunţat, vineri seară, Ministerul sănătăţii. 

Potrivit oficialilor, primele rezultate ale probelor lucrate în laboratorul DSPMB ”evidenţiază prezenţa stafilococului auriu pe suprafaţa unui scutec al unui copil internat într-un salon de normoponderali, precum şi prezenţa germenilor mezofili şi hemolitici într- un salon de lehuze”. 

”Probele pozitive vor fi trimise la Institutul National de Cercetare Dezvoltare "Cantacuzino" pentru serotipare şi lizotipare. În prezent, numărul copiilor internaţi în Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" care provin de la Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie  "Panait Sîrbu" a crescut la 17”, au mai spus reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. 

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sirbu” Bucureşti să sisteze internarile începând de vineri.

De asemenea, personalul depistat ca fiind purtător de stafilococ va fi scos din activitate, iar pe măsură ce spaţiile se vor elibera vor fi închise pentru curăţenie si dezinfecţie.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.