Elevii de clasa a VIII-a şi de clasa a XII-a care vor susţine anul viitor Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul au la dispoziţie, începând de marţi, modele de subiecte în vederea pregătirii celor două examene, pe site-ul Ministerului Educaţiei, anunţă instituţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Subiectele pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat au fost elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) şi sunt publicate pe site-ul subiecte 2017.edu.ro, precizează Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS).
 
Referitor la Evaluarea Naţională, modelele de subiecte au fost construite, potrivit MENCS, în funcţie de următoarele trei cerinţe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele pentru Evaluarea Naţională, nivel mediu de dificultate şi posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.
 
Ministerul Educaţiei mai arată că modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fişiere pentru examenul naţional de Bacalaureat au fost concepute în concordanţă cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaţilor de analiză, de sinteză, de generalizare şi de abstractizare.
 
Comparativ cu anul trecut nu au fost operate modificări în structura subiectelor, precizeză MENCS.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.