Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a scris, joi, pe pagina sa de Facebook, după decizia Tribunalului Bucureşti privind ilegalitatea grevei Sanitas, că îi cunoaşte pe mulţi dintre protestatari, ştie că îşi fac treaba, iar cel puţin o parte din solicitările lor sunt îndreptăţite, însă "nu aşa se fac lucrurile".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El spune că regretă că în acest demers, de declanşare a grevei, a fost atras personal medical care îşi face treaba aşa cum trebuie.

"Regret că a fost atras în acest demers personal medical care îşi face treaba aşa cum trebuie în spitale, zi de zi. I-am cunoscut pe o parte dintre protestatari şi într-adevar cel puţin o parte din solicitările lor sunt îndreptăţite. Nu aşa se fac însă lucrurile. Altfel nu îmi rămâne decât să îl citez pe Dragos Pislaru: «Manevrele de pomană electorală ale PSD/ALDE, de a se folosi de grevă pentru a crea aparenta de urgenţă şi a justifica încălcarea altei legi, a responsabilităţii fiscal-bugetare, ce precizează clar că este ilegal să creşti salarii cu mai puţin de 180 zile înainte de alegeri, sunt astfel demontate»", a scris Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, aceste alegeri sunt importante pentru a trece de la încălcarea flagrantă şi repetată a legii la respectarea acesteia.

"Din nou realizăm de ce sunt importante aceste alegeri - nu pentru a stabili detalii doctrinare de politică publică, ci pentru a trece de la încălcarea flagrantă şi repetată a legii la respectarea acesteia, de la captura statului pentru gaşca de partid la a avea o buna guvernare cu respect pentru toţi cetăţenii, de la corupţie la onestitate.", mai scrie Voiculescu. 

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis, joi, că greva cadrelor medicale din federaţia sindicală Sanitas este ilegală, soluţia instanţei nefiind definitivă, însă este executorie. Sindicaliştii au anunţat, încă de marţi, că greva este suspendată în urma promisiunilor că majorările salariale vor trece de Parlament săptămâna viitoare.

Cererea de anulare a grevei a fost depusă, marţi, de Ministerul Sănătăţii care a invocat că nu se poate declanşa conflictul colectiv de muncă deoarece există un contract colectiv de muncă încă valabil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.