Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a anunţat luni că a fost un încheiat un memorandum cu Ministerul Finanţelor Publice prin care va fi suplimentat numărul de posturi pentru medicina de familie, pentru rezidenţii care au promovat examenul de rezidenţiat, dar nu ocupă niciun post. Potrivit ministrului, este vorba de un număr de 415 posturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am promis la începutul mandatului meu că ne vom ocupa de soarta celor 400 de rezidenţi care au obţinut punctaj de trecere la examenul de rezidenţiat, dar fără posibilitatea a ocupa un post.  La mijlocul lunii februarie m-am întâlnit cu rectorii facultăţilor de medicină şi farmacie din ţară şi am discutat despre situaţia acestor rezidenţi. Astăzi pot să vă anunţ că a fost încheiat un memorandum cu Ministerul Finanţelor prin care suplimentăm numărul de posturi pentru medicina de familie pentru acei rezidenţi care au promovat examenul de rezidenţiat”, a declarat luni minsitrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Ea a precizat că este vorba de un număr de 415 posturi, iar acest memorandum va fi promovat în şedinţa de Guvern.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.