Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, afirmă că la Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială Dâmboviţa s-a constatat, în urma unei vizite neanunţate, că dosarele din arhivă nu sunt păstrate în condiţii bune, ea spunând că nu înţelege cum un director poate tolera acest lucru, mai ales că se ştie că au loc astfel de controale. ”Nu poţi rezolva problemele oamenilor dacă nu păstrezi documentele instituţiei în condiţii bune. Să ştii că Ministrul şi echipa acestuia se deplasează în permanenţă pe teren, să ştii că se verifică, printre altele, starea arhivelor şi tu, ca director, să tolerezi păstrarea, în continuare, a arhivei în această stare – este inadmisibil. Poate că speri la sume importante pentru investiţii (am început să investim prioritizând cererile) dar totuşi o punere la punct minimală a documentelor nu ţine doar de bani”, adaugă ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ce nu înţeleg cei (din ce în ce mai puţini) din instituţiile aflate în coordonarea Ministerului Muncii este că eu nu renunţ la obiectivele asumate, chiar dacă, de la zi la zi, vin noi şi noi urgenţe fiind nevoită să reaşez puţin ordinea priorităţilor. Când coordonezi mii de salariaţi, este imposibil să nu apară şi situaţii în care se mai opune rezistenţă, se ignoră exigenţele ministrului, se tergiversează acţiunile cerute. Lucrurile sunt însă în schimbare în Minister, poate mai lent decât sunt eu obişnuită din mediul privat dar se văd schimbări”, a afirmat Violeta Alexandru, vineri, într-o postare pe Facebook.

Ea a adăugat că are convingerea că ”se poate face treabă mai bine, cu mai multă responsabilitate, mai eficient, mai respectuos faţă de cetăţeni” şi dă un nou exemplu în care arhiva unei instituţii nu este pusă în ordine.

FOTO: Facebook Violeta Alexandru
FOTO: Facebook Violeta Alexandru

”Într-o vizită neanunţată la Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială Dâmboviţa s-a descoperit arhiva în starea pe care o vedeţi aici. Este vorba despre dosarele celor care au depus cereri pentru diferite beneficii. Nu poţi rezolva problemele oamenilor dacă nu păstrezi documentele instituţiei în condiţii bune. Să ştii că Ministrul şi echipa acestuia se deplasează în permanenţă pe teren, să ştii că se verifică, printre altele, starea arhivelor şi tu, ca director, să tolerezi păstrarea, în continuare, a arhivei în această stare – este inadmisibil. Poate că speri la sume importante pentru investiţii (am început să investim prioritizând cererile) dar totuşi o punere la punct minimală a documentelor nu ţine doar de bani”, a punctat Alexandru, ataşând câteva fotografii în care se vede că dosarele sunt aruncate într-un depozit murdar sau îngrămădite alături de alte lucruri.

FOTO: Facebook Violeta Alexandru
FOTO: Facebook Violeta Alexandru

”Dacă cineva numără zilele mandatului meu crezând că nu va fi descoperit, am o veste: adevărul iese întotdeauna la iveală. Angajaţii acestui Minister, cei care muncesc, se văd prin munca lor, ei nu sunt cei care mă caută să îmi spună că fac treabă. Ceilalţi au timp pentru orice altceva decât să facă treabă. Nepăsarea nu mă caracterizează. Am pretenţia ca oamenii cu care lucrez să aibă aceeaşi abordare cu privire la sarcinile de serviciu primite prin fişa postului. Scot la iveală toate aceste situaţii pentru deciziile care se impun dar şi din respect pentru cei care îşi văd de treabă”, a mai spus Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, afirma, în 3 iulie, că a cerut ca dosarele din arhivele Caselor de Pensii să fie puse în ordine şi păstrate lizibile, menţionând că trebuie făcute investiţii şi pentru digitalizare. Ea spunea că se fac verificări pentru a se vedea în ce situaţie sunt acum arhivele instituţiilor menţionate. ”Am avut toată înţelegerea. Nu toate pot fi modernizate peste noapte, ne trebuie investiţii, dar un minim bun simţ, se poate!”, susţinea Violeta Alexandru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.