Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a fost filmat în timp ce ieşea cu maşina din curtea Guvernului, trecând peste o linie continuă din zona Pieţei Victoriei, înregistrările fiind publicate pe Facebook. Ministrul a declarat pentru News.ro că nu a făcut intenţionat acest lucru, el precizând că s-a uitat la un semn de ”cedează trecerea” care era în faţa sa, dar nu s-a uitat pe jos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook ”Evoluţie în instituţie”, alături de mesajul: ”Noi ne întrebăm cum face domnul Tudorel Toader justiţie dacă el este primul care nu respectă legile. Linie continuă domnule ministru, noi am fost amendaţi cu 1.700 de lei pentru încălcări repetate ale liniei continue. Dumneavoastră cu cât aţi fost penalizat?”.

În înregistrare se observă cum mai multe maşini de culoare neagră aşteaptă să iasă din curtea Guvernului, printre acestea fiind şi cea a ministrului Tudorel Toader, cu numere de Iaşi. Într-un moment în care şoseaua devine liberă, autoturismele respective ies din curtea Guvernului, trecând peste linia continuă din zona necirculată din Piaţa Victoriei, şi se opresc la semafor.

Într-un alt filmuleţ postat pe aceeaşi pagină de Facebook, ministrul Justiţiei, după ce a trecut peste linia continuă din zona Pieţei Victoriei, este întrebat de către cei care îl filmau dacă a încălcat regulile de circulaţie, Tudorel Toader zâmbind şi ridicând geamul maşinii sale. 

Cele două înregistrări au fost postate în 1 şi 2 martie.

Contactat de News.ro, ministrul Tudorel Toader a declarat că a fost o greşeală neintenţionată din partea sa.

”M-am uitat la un semn de «cedează trecerea» care era în faţa mea, dar nu m-am uitat pe jos. Mi-am dat seama târziu că depăşisem linia continuă. Nu am făcut-o intenţionat”, a spus ministrul.

Deocamdată, Poliţia Rutieră nu l-a sancţionat pe ministrul de Justiţie. ”Nu am primit amendă încă, nu ştiu dacă o să-mi vină”, a precizat Tudorel Toader.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.