Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, afirmă că peste 90% dintre rezerviştii din România care au fost convocaţi pentru 24 de ore, pentru verificarea evidenţelor de militari în rezervă ale Armatei Române şi pentru actualizarea pregătirii militare, au răspuns apelului. Ministrul subliniază că au fost numeroase ştiri false pe acest subiect, precizând că tot ce trebuie să facă cei care primesc convocarea este să respecte ceea ce scrie în respectivul document.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Au fost exerciţii şi actualizări de baze de date, pentru că aşa se întâmplă peste tot. Ultimele două cred că au fost în judeţele Vaslui şi Vrancea. Trebuia făcut pentru că situaţia o cere şi ne-am dorit să fim pro-activi din acest punct de vedere, decât să fim reactivi când o vom face sub presiunea... Prieteni de-ai mei m-au sunat şi au spus că au primit şi oamenii au contribuit la, zic eu, succesul unei astfel de activităţi”, a declarat Angel Tîlvăr, la Antena 3, marţi seară.
 
Ministrul Apărării a precizat că peste 90% dintre cei care au primit invitaţii pentru actualizarea bazei de date şi pentru participarea la exerciţii, pentru o zi, au răspuns, făcând-o ”dintr-un simţ al datoriei care îi onorează”. 
 
”Ştiu că au fost multe fake news-uri pe această temă. Au de făcut ceea ce este scris în hârtia pe care o primesc şi în proporţie covârşitoare... de fapt, eu nu ştiu situaţii în care cineva care să fi înţeles greşit un astfel de demers. Felul în care s-a răspuns la această activitate a fost unul impecabil, care nu a ridicat probleme”, a adăugat Angel Tîlvăr.
 
În ceea ce priveşte pregătirea militară în cazul tinerilor, ministrul a spus că voluntariatul rămâne baza.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.