Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu a anunţat, miercuri, că a primit mandat din partea Executivului să depună toate diligenţele necesare pentru menţinerea activităţii la Fabrica de Zahăr de la Luduş. Este vorba de o companie românească dar deţinută de un grup francez internaţional, care a luat decizia în 2021 să încheie activitatea de producţie a zahărului în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Agriculturii a anunţat că a fost mandatat de Guvern să depună toate diligenţele necesare pentru menţinerea activităţii la Fabrica de Zahăr de la Luduş, o companie românească dar deţinută de un grup francez internaţional, care a luat decizia în 2021 să încheie activitatea de producţie a zahărului în România. 

”Fabrica este funcţională şi ar fi păcat să fie dezmembrată şi activitatea de acolo să înceteze, de aceea la nivel guvernamental trebuie să facem toate eforturile astfel încât să menţinem activitatea şi să menţinem salariaţii şi să păstrăm acele locuri de muncă”, a spus Chesnoiu. 

El a menţionat că foarte mulţi fermieri aveau contracte cu fabrica de Zahăr, s-au dotat cu echipamente specifice pentru producţia de sfeclă de zahăr şi statul român a investit sume consuderabile, din fonduri europene şi naţionale, pentru sprijinirea acestor fermieri. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.