Ministerul Muncii a transmis, vineri, că nu a elaborat şi nici nu a primit spre analiză un eventual act normativ care ar prevede amânarea creşterii contribuţiei la Pilonul II de pensii de la 3,75% la 4,75%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Munciin a transmis, vineri, precizări despre un eventual act normativ care ar prevede amânarea creşterii contribuţiei din Pilonul II (de la 3,75% la 4,75%) până în 2026.

”Vă facem cunoscut că Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale nu a elaborat şi iniţiat un astfel de demers şi nici nu a primit spre analiză vreun astfel de proiect”, au transmis, vineri, oficialii Ministerului Muncii.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a afirmat, joi, că problema sustenabilităţii deficitului rămâne deschisă şi implică identificarea unor soluţii care să fie cuprinse în strategia fiscal-bugetară, dar preciza că nu va fi amânată creşterea contribuţiei la Pilonul II de pensii.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, în şedinţa de Guvern, după ce a revenit din vizita oficială în SUA, că a observat faptul că, în absenţa sa, ministrul Finanţelor nu s-a plictisit şi a trebuit să dezmintă, iar presupuse măsuri fiscale care nu există pentru 2024.

Ceea ce există însă în realitate sunt datele privind creşterea PIB pe primele 9 luni din acest an, a precizat premierul, arătând că avem un avans de 2,2% cu care suntem pe locul al treilea în Europa.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.