Ministerul Afacerilor Interne anunţă că 755 de locuri sunr scoase la concurs la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti, în sesiunea de admitere iunie – septembrie 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În perioada 28 iunie – 11 iulie a.c., are loc recrutarea candidaţilor pentru admiterea la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti, în sesiunea de admitere iunie – septembrie 2021.

Se pot înscrie candidaţii care întrunesc condiţiile şi criteriile prevăzute  de legislaţia în vigoare. Aceştia vor completa cererea-tip de înscriere la concursul de admitere, o vor semna şi o vor transmite scanată pe email către unitatea de recrutare (structurile de resurse umane ale structurilor în a căror specializare vor susţine admiterea). Fiecare candidat va primi, pe email-ul indicat la completarea cererii de înscriere, un cod unic de identificare ce va fi folosit pe tot parcursul concursului de admitere. Cu această ocazie, i se va indica inclusiv centrul zonal unde va susţine probele eliminatorii şi evaluarea cunoştinţelor.

Persoanele interesate de o carieră în Ministerul Afacerilor Interne pot opta pentru participarea la concursul de admitere în Academia de Poliţie din Bucureşti, pe unul dintre cele 755 de locuri disponibile. Pentru anul universitar 2021 – 2022, locurile aprobate sunt scoase la concurs pe facultăţi/programe de studii, specialităţi, forme de învăţământ, structuri beneficiare, categorii de locuri speciale, bugetate sau cu taxă de şcolarizare.

Astfel, în cadrul Facultăţii de Poliţie, pentru specializarea „Ordine şi siguranţă publică", domeniul de licenţă „Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică" sunt 300 de locuri pentru specialitatea poliţie, 70 de locuri pentru specialitatea poliţie de frontieră şi 60 de locuri pentru specialitatea jandarmi.  Pentru aceeaşi specializare, forma de învăţământ cu frecvenţă redusă, disponibilă agenţilor şi subofiţerilor din instituţiile Ministerului Afacerilor Interne, sunt prevăzute 50 de locuri.

În cadrul aceleaşi facultăţi, specializarea „Drept", domeniul de licenţă „Drept", specialitatea poliţie, poliţie de frontieră, jandarmi, sunt scoase la concurs 125 de locuri – forma de învăţământ cu frecvenţă, şi 100 de locuri – învăţământ la distanţă, care sunt adresate personalului MAI şi pentru care se percepe taxă de şcolarizare.

În cadrul Facultăţii de Pompieri, domeniul de licenţă „Ingineria Instalaţiilor" sunt scoase la concurs 50 de locuri.

 

Menţionăm că această sesiune de admitere va încadra prima promoţie de studenţi  pe noua structură a Academiei de Poliţiei „Alexandru Ioan Cuza", stabilită în baza HG nr. 535 din 13 mai 2021 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 294/2007 privind organizarea şi funcţionarea Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul învăţământului superior.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.