Marian Cojocaru, pilotul paramotorului prăbuşit în urmă cu o săptămână la Comana, a fost diagnosticat cu Klebsiella şi Acinetobacter, două bacterii intraspitaliceşti cu rezistenţă crescută la antibiotice, a declarat pentru News.ro soţia acestuia, Irina Cojocaru. Familia acestuia a deschis două conturi ca să strângă fonduri pentru transferarea la Viena a pacientului aflat în stare gravă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pilotul paramotorului, aflat de duminica trecută la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar Arseni” din Capitală, a fost diagnosticat, luni, cu două bacterii care au o rezistenţă extrem de mare la antibiotice. Este vorba despre Klebsiella pneumoniae şi Acinetobacter baumanni, considerate bacterii intraspitaliceşti, arată buletinele de analize medicale obţinute de News.ro.

Infecţiile nosocomiale contractate în spital îi complică situaţia pilotului de 44 ani care se află din 10 iulie la spital, după ce s-a prăbuşit cu paramotorul.

Soţia pilotului, Irina Cojocaru, medic de profesie, a declarat pentru News.ro că familia ia în calcul un transfer la Viena şi a făcut mai multe demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru un transport înainte de o eventuală septicemie, care pare iminentă.

"Situaţia e complicată. Am depus astăzi (luni, n.r.) o cerere la Ministerul Sănătăţii pentru transfer urgent în afara ţării, deoarece riscurile cresc în fiecare minut şi tot progresul pe care l-a făcut până acum ar putea să nu mai însemne nimic", spune Irina Cojocaru.

Familia pilotului a deschis şi două conturi bancare în care cei care doresc să ajute la transferul şi continuarea tratamentului la o clinică din străinătate ar putea face donaţii.

  • RO87 BRMA 0501 0209 2760 0000 – RON
  • RO25 BRMA 0501 0209 2769 5400 – EUR

Ambele conturi sunt deschise la Banca Românească pe numele Irina-Valentina Cojocaru.

Pilotul paramotorului prăbuşit este internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului "Bagdasar-Arseni" şi a fost, până la sfârşitul săptămânii trecute, intubat şi ventilat mecanic. Starea lui continuă să fie gravă, pentru că a aspirat apă în plămâni.

În accidentul petrecut pe 10 iulie şi-a pierdut viaţa pasagerul paramotorului, Nik Baydin, chitaristul trupei The Rock, o formaţie tribut AC/DC. Cetăţean rus rezident în Bucureşti, Baydin nu a mai putut fi salvat de echipajul SMURD care a ajuns la locul accidentului şi a încercat să îl resusciteze, decesul fiind declarat la mai bine de o oră de la prăbuşirea paramotorului pilotat de şeful Aerodromului Comana, Marian Cojocaru.

Cojocaru a participat, în 2012, la o misiune umanitară în judeţul Buzău. Atunci, el a aruncat pâine şi conserve, din paramotorul pe care îl pilota, localnicilor comunei buzoiene Valea Salciei, care erau izolaţi din cauza ninsorilor abundente. Pilotul a ajuns la Buzău cu paramotorul pe o platformă, a mers în localitatea Buda, la câţiva kilometri de Valea Salciei, unde împreună cu autorităţile au deszăpezit o uliţă de unde să poată decola. Timp de două zile, Marian Cojocaru a zburat de cinci ori deasupra comunei Valea Salciei, la minus 10 grade Celsius, şi a distribuit alimente oamenilor.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.