Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, vineri, că în prezent în România se intervine în zece judeţe unde sunt inundaţii şi că prioritatea o reprezintă salvarea vieţilor omeneşti şi limitarea pagubelor materiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcel Vela vizitează vineri, judeţul Caraş-Severin, care este afectat de inundaţi. El a fost întrebat de jurnalişti ce a văzut în zonele afectate de inundaţii.

“Am văzut râul Timiş care a depăşit cotele de inundaţie, a avut în aceste momente un debit foarte mare, au fost inundate unele locuinţe, au fost inundate terenuri agricole. În acest moment în România se intervine în zece judeţe, nu este singurul judeţ Caraş Severinul, dar este cel mai afectat până la această oră. Sunt situaţii în care ieri, de exemplu, dincolo de a avea pagube materiale riscam să avem victime, au rămas 20 de persoane izolate şi am reuşit să le salvăm. Ce ne preocupă în mod esenţial pe toţi este faptul pe care îl urmărim de obicei la orice situaţie de urgenţă de a nu avea victime şi de a limita cât mai mult pagubele materiale”, a spus ministrul de Interne.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

El a precizat că joi seara era în plan evacuarea a 500 de persoane, dar nu a mai fost nevoie de acest lucru.

“Aseară am avut în plan, era în lucru, evacuarea a 500 de persoane din satul Ciuca şi din Obreja, erau amenajate spaţiile de cazare în căminele culturale şi în sălile de sport din Caransebeş şi la locaţii ale rudelor, ale prietenilor persoanelor care puteau fi afectate, în general din proximitatea albiei râului Bistra, dar am stat în stand-by cu toate forţele, cu mijloace de transport, am evacuat doar voluntari pe cei care aveau unele afecţiuni sau erau bătrâni, locuiau singuri”, a explicat Marcel Vela.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.