Mai multe persoane care deţin chioşcuri de distribuţie a presei în Sectorul 4 al Capitalei au declanşat, vineri, un protest spontan în faţa Primăriei, nemulţumiţi că administraţia locală le ridică chioşcurile de pe spaţiul public pe motiv că nu au autorizaţie de funcţionare, în condiţiile în care, spun ei, administraţia nu mai eliberează avize.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oamenii au început protestul în jurul orei 13.00, când primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, se afla la conferinţa de prezentare a bilanţului unui an de mandat, şi a durat aproximativ două ore şi jumătate.

Preşedintele Asociaţiei Difuzorilor de Presă, Ionuţ Neajiloveanu, a declarat pentru News.ro că Primăria Sectorului 4 refuză să mai elibereze avize de funcţionare şi le ridică difuzorilor de presă chioşcurile în timpul nopţii.

Neajiloveanu a mai spus că difuzorii sunt dispuşi să schimbe chioşcurile, aşa cum cere Primăria Sectorului 4, pentru a le înlocui cu unele noi, moderne, însă, deşi au depus certificatele de urbanism pentru acest lucru, administraţia nu le-a dat niciun răspuns.

La finalul întâlnirii pe care difuzorii de presă au avut-o cu Daniel Băluţă, oamenii au încheiat protestul.

„Domnul primar a înţeles, a văzut ce se întâmplă. S-au lămurit problemele care erau între noi. Primăria a venit în sprijinul nostru acordându-ne un răgaz ca să amplasăm noile chioşcuri. Noi am spus că vrem să dăm drumul la proiect, lucrăm la proiect, va fi un proiect pilot, de aici va începe pe tot Bucureştiul şi nu vrem să iasă un proiect pe repede-nainte şi pe genunchi”, a declarat la ieşire Ionuţ Neajiloveanu.

Acesta a spus că în două luni vor fi începute procedurile de înlocuire a vechilor standuri de presă.

"Primăria ne impune să aplicăm regulamentul care spune că trebuie să schimbăm mobilierul stradal şi noi am cerut două luni de zile să-l schimbăm. Vom începe amplasarea în două luni. Acum, în Sectorul 4 mai funcţionează 47 de chioşcuri. Dar vom începe amplasarea celor noi până în luna septembrie. Primăria vrea să vadă că dăm drumul la treabă. În august vom avea primul chioşc inaugurat”, a subliniat preşedintele Asociaţiei Difuzorilor de Presă.

El a mai precizat că un chioşc costă între 8.000 şi 10.000 de euro, iar costurile sunt suportate de către difuzori: "Tocmai de aceea avem nevoie şi de răgaz, să putem face credite, să ne organizăm, să putem demara proiectul, ca să nu fie un eşec, pentru că asta ar însemna faliment”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.