Câteva sute de persoane au protestat sâmbătă în Piaţa Victoriei faţă de restricţiile şi măsurile luate pentru combaterea pandemiei. La momentul transmiterii ştirii, mitingul se desfăşoară la Universitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La manifestaţia din Piaţa Victoriei a fost şi senatoarea Diana Şoşoacă, iar oamenii au strigat „Libertate! Libertate!”. 

Protestul a fost anunţat pe pagina de Facebook a mişcării civice independente care militează pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor intitulată „Starea de libertate”.

„20 MARTIE - PROTEST MONDIAL CONTRA RESTRICŢIILOR ROMÂNIA IESE IAR ÎN STRADĂ, ANTIMASCARADĂ!
 
Pe 20 martie este ziua protestelor mondiale împotriva restricţiilor pandemice.
 
Sâmbătă 20 martie 2021, de la orele 15, ne adunăm în miting la fântânile de la Universitate şi apoi plecăm în marş spre parcul Izvor, pentru mitingul final. Vom vorbi şi vom protesta paşnic în Starea de Libertate! Avem mulţi waţi şi mulţi decibeli ca să ne facem auziţi! Vă aşteptăm şi îi aşteptăm pe toţi fraţii noştri de suferinţă, indiferent de unde vin!”, arată o postare de joi pe pagina de Facebook a mişcării „Starea de libertate”.
 
Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni duminică, de la ora 12.00, pentru a prelungi măsurile în vigoare pentru Bucureşti.
 
Şi în Centrul Civic din municipiul Braşov, câteva zeci de persoane s-au adunat sâmbătă după-amiază, pentru a se alătura protestatarilor din alte ţări care se opun restricţiilor luate de autorităţi pentru oprirea crizei sanitare.
 
Ei se opun „discriminării” pe criteriul legat de vaccinare şi cer „respectarea dreptului la viaţă, la respiraţie liberă, la credinţă, la muncă, la circulaţie , la cultură, la şcoală”.
 
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă 6.096 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore. Totodată, au fost raportate 112 decese. La ATI sunt internaţi 1.324 de pacienţi.
 
În Bucureşti sunt 1.433 de cazuri noi.
 
Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este în creştere în Bucureşti, de la 4,64 la 4,85. În Ilfov acest coeficient a trecut deja de 6 si se menţine constant, iar în Timiş este foarte aproape de această valoare. De asemenea, alături de Bucureşti, şi Braşovul, Clujul şi Hunedoara au rata îmbolnăvirilor peste 4. Alba, Constanţa şi Sălaj au coeficentul infectărilor peste 3.

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.