Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret“, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi - Învăţământ Preuniversitar, Consiliul Naţional al Elevilor şi Asociaţia Elevilor din Constanţa solicită preşedintelui şi premierului o întâlnire "de urgenţă” în care să discute despre problemele existente în sistemul de învăţământ, pentru a găsi "soluţii viabile şi responsabile”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sindicatele şi asociaţiile de părinţi şi elevi fac un "apel la responsabilitate" şi cer o înâlnire cu preşedintele României şi cu premeierul pentru a discuta despre probleme din educaţie, precum salarizarea necorespunzătoare, formarea cadrelor didactire, siguranţa în unităţile de învăţâmânt, lipsa dotărilor din şcoli sau susţinerea pe care statul o acordă părinţilor.

"Noi - cadre didactice, elevi, părinţi, organizaţii sindicale din educaţie şi structuri asociative ale părinţilor - împreună reprezentăm o forţă şi cerem la unison o implicare activă a tuturor factorilor educaţionali şi politici pentru a putea găsi împreună soluţii viabile şi responsabile la problemele din sistem. Soluţiile, odată identificate, trebuie să fie asumate politic şi aplicate cu consecvenţă, fără ingerinţe de orice altă natură”, se arată într-un comunicat de presă comun semnat de Federaţia Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar, Consiliul Naţional al Elevilor şi Asociaţia Elevilor din Constanţa .

Acestea mai spun că discuţiile din ultimele săptămâni legate de Legea salarizării au scos la iveală mai multe nemulţumiri şi au evidenţiat neajunsuri ale legii care au nevoie de soluţii, care, însă, nu se obţin prin acţiuni care "să dezbine sistemul şi să genereze conflicte între părinţi, cadre didactie, elevi şi sindicate”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.