Consulatul General al României la Milano are în atenţie accidentul feroviar produs joi dimineaţă în Italia, iar până în prezent la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la acest accident, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MAE, oficiul consular a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru obţinerea unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime.

"Până în prezent, la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la acest accident (...) Consulatul General al României la Milano monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări", afirmă Ministerul de Externe.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Milano: +39 02.40098088; +39 02.40074018,  apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular +39 366.108.1444.

Cel puţin două persoane au murit joi, alte zece au fost rănite grav, iar zeci de oameni au suferit răni uşoare, în urma deraierii unui tren, în apropiere de Milano.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.