Ministerul Afacerilor Externe MAE) îi avertizează pe românii care se află, tranzitează sau doresc să meargă în Ucraina că, potrivit datelor transmise de Ministerul Sănătăţii din Ucraina, continuă să se înregistreze noi focare de rujeolă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Centrului de Sănătate Publică al Ministerului Sănătăţii al Ucrainei, în primele două săptămâni din acest an s-au înregistrat 1.285 de cazuri de rujeolă (856 copii şi 429 adulţi). Cele mai multe cazuri au fost raportate în regiunile Ivano-Frankivsk: 275, Cernăuţi: 274, Transcarpatia: 194 şi Odessa: 157.

Conform datelor statistice furnizate de autorităţile din Ucraina, în 2017 au fost înregistrate 4782 de cazuri de rujeolă (1292 adulţi şi 3490 copii) în 24 de regiuni din Ucraina, cele mai multe cazuri fiind depistate în regiunea Ivano-Frankivsk: 1344, Odessa: 1256 şi Transcarpatia: 637. Începând cu luna septembrie 2017, instituţiile locale abilitate au demarat o campanie intensivă de vaccinare a minorilor.

Recomandarea medicală a specialiştilor pentru cei care pleacă în Ucraina este de a fi verificată situaţia vaccinării pentru rujeolă şi de a se vaccina antirujeolic cu minimum două săptămâni înainte de efectuarea călătoriei. De asemenea, se recomandă evitarea adunărilor şi a locurilor publice unde boala se poate răspândi uşor.

Cel mai grav focar de rujeolă din Europa este în România, unde s-au înregistrat peste 10.400 de cazuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.