Auditul financiar este un demers fundamental al businessului modern, deoarece furnizează o imagine corespunzătoare asupra corectitudinii şi fiabilităţii informaţiilor financiare. Serviciile de audit trebuie să fie îndeplinite având în vedere acest element, pe baza unor reguli de profesionalism absolut şi prin aplicarea principiilor de transparenţă şi etică la cel mai înalt nivel. Prin intermediul unui audit financiar de calitate, factorii de decizie din companii pot avea acces la o serie de date care să le permită luarea deciziilor corecte, care să contribuie la atingerea obiectivelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ultima perioadă, domeniul auditului financiar a trecut prin schimbări semnificative, ce au rezultat în urma adoptării unor soluţii moderne şi a unor tehnologii avansate. Astfel de elemente pot fi folosite în interiorul oricărei companii prin colaborarea cu firme specializate în acest demers. Mazars în România oferă servicii de audit financiar care depăşesc simpla acumulare şi analiză de date, ajungând la posibilitatea realizării unor relaţii eficiente în interiorul unor organizaţii.

Iată ce avantaje aduce tehnologia modernă în auditul financiar!

  1. Economia românească are un caracter îndreptat din ce în ce mai mult în direcţia colaborărilor internaţionale, element ce aduce numeroase beneficii, dar care oferă şi unele provocări în ceea ce priveşte întocmirea rapoartelor de audit financiar. De un real ajutor în acest sens este utilizarea de către auditori experimentaţi a unor platforme globale de audit care permit schimbul de cunoştinţe şi de bune practici între specialişti din întreaga lume.
  2. Elementele de inteligenţă artificială folosite în demersul de analiză a datelor permit auditorilor să examineze într-un mod foarte eficient şi precis seturi masive de date care să ofere răspunsurile dorite. Prin intermediul tehnologiei AI se pot identifica uşor modele, anomalii şi riscuri în vederea identificării rapide şi precise a problemelor. Mai mult decât atât, datorită tehnologiei moderne este eliminată posibilitatea apariţiei erorilor umane, care în modelul clasic puteau să provoace mari probleme.
  3. Un avantaj care rezultă din aplicarea tehnologiilor moderne în auditul financiar este posibilitatea automatizării unor procese repetitive. Astfel de sarcini, ca de exemplu verificarea documentelor sau reconcilierea conturilor, pot fi automatizate cu ajutorul unor programe specializate, ceea ce oferă timp suplimentar auditorilor pentru demersuri mai valoroase, precum analiza datelor şi comunicarea cu clienţii.
  4. Auditul tradiţional bazat pe cercetarea îndeaproape a tuturor aspectelor financiare a unor organizaţii economice tinde să fie înlocuit cu auditul bazat pe riscuri. Acest demers presupune concentrarea efortului pe zonele în care potenţialul de eroare sau de fraudă este maximă. Prin alocarea resurselor în mod eficient se poate obţine maximul de rezultate cu minimul de investiţie.
  5. Domeniul auditul financiar este expus ameninţărilor cibernetice şi, din acest motiv, este necesar să fie luate măsuri suplimentare vis-a-vis de securitatea şi protecţia datelor. Tehnologia modernă oferă soluţii extrem de eficiente ce ajută la protejarea informaţiilor sensibile şi la împiedicarea accesului neautorizat către acestea.

În concluzie, modernizarea demersului de audit financiar oferă posibilitatea realizării demersului într-un timp mai scurt şi într-un mod mult mai eficient. Informaţiile rezultate sunt utile factorilor de decizii din companii prin posibilitatea identificării zonelor de risc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.