Premierul Ludovic Orban afirmă că actuala epidemie mondială a arătat că este nevoie de investiţii masive în sistemul sanitar românesc şi promite că astfel de investiţii vor fi făcute în anii care urmează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Este clar şi după epidemia asta că va trebui să investim masiv în infrastructura de sănătate şi în creşterea calităţii serviciilor în domeniul sănătăţii”, a afirmat el.
Orban a spus că pe lângă spitalele regionale, Guvernul are proiecte „importate” care vor duce la creşterea calităţii serviciilor din sistemul public şi privat de sănătate. 
„În domeniul spitalelor, pe lângă cele trei spitale regionale pentru care s-au semnat deja contracte de finanţare cu Comisia Europeană şi vom beneficia de finanţare europeană, există o serie de alte proiecte importante de dezvoltare a infrastructurii spitaliceşti, de realizare a unor proiecte care să ajute la cercetarea în domeniul sănătăţii, şi la creşterea calităţii serviciilor furnizate de sistemul public şi privat de sănătate”, a explicat premierul.
Primul ministru spune că zeci de miliarde de euro vor f investite şi în alte domenii de mare importanţă, astfel, Orban spune că în transporturi vor fi investite, în următorii zece ani, 40 de miliarde de euro, în timp ce alte 15 -18 miliarde de euro ar urma să fie investite în domeniul energiei în următorii cinci ani.
În ceea ce priveşte estimările privind starea economiei româneşti făcute la nivelul Comisiei Europene, Orban susţine că acestea nu iau în calcul capacitatea guvernului de a susţine economia
„Sunt nişte estimări care se bazează pe prognoze care din punctul meu de vedere nu ţin cont de elemente importate. Nu ţin cont de politicile publice, de reacţia guvernului” a mai afirmat primul ministru. 
Acesta a precizat că guvernul  nu va creşte nici impozitele şi nici contribuţiile, dar că nu exclude impozitarea pensiilor speciale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.