Deputatul USR Ionuţ Moşteanu a solicitat, marţi, trimiterea corpului de control al ministrului Educaţiei la Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” din Piteşti, după ce un profesor a fost arestat preventiv pentru agresiune sexuală asupra unei eleve. „De asemenea, îi cer doamnei ministru Ligia Deca să prezinte de îndată un plan concret de măsuri pentru a ne asigura că astfel de evenimente tragice nu mai au loc în şcolile din România”, a afirmat Ionuţ Moşteanu, potrivit unui comunicat de presă al USR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul USR subliniază eşecul iniţiativei "România Educată" a preşedintelui Klaus Iohannis, în lumina incidentelor repetate de agresiune sexuală în şcoli: "Cazul înfiorător de la Piteşti nu este primul, dar trebuie să luăm măsuri astfel încât să fie ultimul. Este imperativ să acţionăm acum pentru a asigura un mediu sigur pentru elevii noştri."

De asemenea, Ionuţ Moşteanu reclamă politizarea excesivă în şcoli, în condiţiile în care directoarea Colegiului din Piteşti a fost numită de PNL.„

M-am săturat de politizarea din şcoli. Nominalizările politice, cum a fost şi cazul Floricăi Dumitru, trebuie să înceteze. Este inacceptabil ca şcolile din România să fie tratate ca sinecuri între PSD şi PNL, în timp ce inspectoratele şcolare sunt profund politizate”, a mai afirmat Moşteanu, conform sursei citate.

„Elevii din Piteşti şi din întreaga ţară trebuie să se simtă în siguranţă în instituţiile de învăţământ, fără teama de a fi agresaţi chiar de cei care ar trebui să le asigure educaţia”, a conchis Moşteanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.