Încă două primării din judeţul Buzău au fost amendate de comisarii Gărzii de Mediu pentru depozite ilegale de deşeuri depistate în urma unor controale. Una dintre primării a fost vizată şi anul trecut de un astfrl de control, dar nu a respectat măsurile dispuse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Garda de Mediu Buzău anunţă, luni, că alte două primării din judeţ au fost amendate.

O sancţiune a fost aplicată Primăriei Glodeanu Silistea, după ce comisarii au depistat ”aceleaşi depozite de deşeuri amestecate (de grajd, menajere, reciclabile şi resturi vegetale), care au fost identificate şi la controlul anterior din anul 2022”.

”Deoarece UAT Glodeanu Silistea nu a realizat măsura impusă anterior privind desfiinţarea depozitelor de deşeuri neconforme (...) comisarii de mediu au aplicat sancţiune contravenţională - amendă, în valoare de 50.000 lei UAT Glodeanu Silistea. S-a impus măsura salubrizării terenului afectat de depunerile de deşeuri cât şi transportarea deşeurilor la agenţi economici autorizaţi în vederea valorificării/ eliminării acestora”, a transmis Garda de Mediu Buzău.

Cea de-a doua amendă a fost aplicată Primăriei Parscov.

”Pentru neconformităţile constatate, în conformitate cu prevederile OUG 195 din 2005 privind protecţia mediului, comisarii din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Buzău, au aplicat sancţiune contravenţională – amendă UAT Parscov în valoare de 50.000 lei şi au impus măsuri de salubrizare a terenurilor ocupate de depunerile necontrolate de deşeuri şi transportul acestora la societăţi autorizate în vederea valorificării/eliminării”, a mai transmis Garda de Mediu.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.