Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, peste 600 de persoane, 86 de autovehicule, 36 de documente şi 10 plăcuţe de înmatriculare auto, ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen (SIS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe teritoriul României au fost localizate, în perioada 17 - 25 iunie, 414 persoane ce fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen, anunţă IGPR.

Totodată, poliţiştii români au pus în aplicare 20 de mandate europene de arestare, au depistat 157 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 19 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 70 de autovehicule ce erau căutate în Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, fiind ridicate 31 de documente, 10 plăcuţe de înmatriculare şi trei certificate de înmatriculare, semnalate de statele membre.

Totodată, 190 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 30 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 12 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar patru persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române. Partenerii din statele membre au identificat 16 autovehicule şi cinci documente semnalate de România.

România s-a conectat la SIS în octombrie 2010, prin intermediul SISone4ALL, o soluţie tehnică intermediară dezvoltată de Portugalia. Cu ocazia vizitei de evaluare Schengen în domeniul SIS/SIRENE din decembrie 2010, experţii europeni au concluzionat că România respectă standardele Schengen pentru utilizarea SIS.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.