O echipă de medici ieşeni a efectuat un transplant de rinichi de la mamă la fiica de 11 ani, intervenţia, care a durat peste patru ore, desfăşurându-se cu succes. În cazul în care nu ar fi fost efectuat transplantul, fetiţa ar fi trebuit să fie inclusă în programul de dializă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit medicilor, fetiţa suferă de o boală cronică de rinichi, care a dus la insuficienţă renală, astfel că ea a ajuns să arate ca un copil de cinci ani.

În cazul în care nu ar fi fost efectuat transplantul, fetiţa ar fi trebuit să fie inclusă în programul de dializă.

Tranplantul de rinichi a fost efectuat la spitalul C.I Parhon din Iaşi, iar intervenţia a durat peste patru ore. Operaţia a fost efectuată de medici ai acestui spital, împreună cu medici ai spitalului de copii Sfânta Maria din Iaşi.

"Copilul a fost diagnosticat cu insuficienţă renală în ultimul stadiu, iar soluţia era fie transplantul, fie efectuarea dializei. După această operaţie, cu rinichiul primit de la mama sa de 30 de ani, viaţa copilului va decurge aproape normal", a declarat, miercuri, medicul Ionuţ Nistor, din cadrul spitalului C.I. Parhon.

Medicii susţin că operaţia nu a fost simplă, întrucât apar probleme atunci când rinichiul unui adult este introdus în corpul unui copil.

În judeţul Iaşi, peste 500 de persoane efectuează dializă, iar peste 300 de persoane se află pe lista de aşteptare pentru a face transplant renal.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.