Guvernul a aprobat, joi, darea în administrarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a unor bunuri mobile ce fac obiectul unei donaţii făcute statului român de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Donaţia constă în 72.000 de bucăţi dezinfectant pentru mâini, 395 kit-uri PPE echipament individual de protecţie chimică, 75 kit-uri traume majore şi 75 kit-uri perfuzie intraosoasă, în vederea constituirii ca stoc de urgenţă medicală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest sens, Executivul a adoptat hotărârea privind darea în administrarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru constituirea ca stoc de urgenţă medicală, a unor bunuri mobile ce fac obiectul unei donaţii făcute statului român de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, arată comunicatul de presă al Guvernului.

Actul normativ stabileşte şi modul de utilizare al acestor bunuri în cadrul stocurilor de urgenţă medicală, ca rezerve materiale, destinate acţiunilor pentru protecţia populaţiei în situaţii de urgenţă generate de tipul de risc epidemii şi alte evenimente generatoare de victime multiple.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.