Executivul a aprobat, miercuri, hotărârea privind scoaterea din rezervele de stat şi acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru Ucraina, în vederea asigurării protecţiei populaţiei în contextul conflictului din Ucraina. Astfel, România va acorda Ucrainei un ajutor umanitar cu titlu gratuit, constând în acordarea unor produse alimentare, în valoare de 562 milioane lei, fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ajutorul umanitar, în valoare de 562 milioane lei, fără TVA, exclusiv transportul, va consta în acordarea de produse alimentare pentru populaţia puternic afectată de conflictul militar, mai arată comunicatul de presă al Guvernului.

Produsele vor fi scoase din rezervele de stat, gestionate de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale (ANRSPS), iar predarea acestor produse se va realiza pe la punctul de trecere a frontierei Siret, România, Porubne – Ucraina.

Transportul ajutorului umanitar se va efectua cu mijloace de transport ale ANRSPS sau ale operatorilor economici depozitari. Ministerul Afacerilor Externe întreprinde, pe cale diplomatică, demersurile necesare în vedere predării ajutorului la destinaţie, mai indică sursa citată.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.