Guvernul a decis, joi, abrogarea hotărârii 48/2018 prin care au fost aprobate circumstanţele şi procedura specifică aferentă programului strategic de înzestrare „Corvetă multifuncţională”, întrucât ofertantul declarat câştigător al licitaţiei nu şi-a menţinut oferta şi nu a semnat acordul-cadru în termenele solicitate de autoritatea contractantă din Ministerul Apărării Naţionale şi pentru că nu au fost identificate fondurile necesare declarării ca fiind câştigător a operatorului economic de pe locul următor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest sens, Executivul a adoptat, joi, hotărâeea pentru abrogarea Hotărârii Guvernului nr. 48/2018 privind aprobarea circumstanţelor şi a procedurii specifice aferente Programului de înzestrare esenţial „Corvetă multifuncţională".

De asemenea, decizia a fost luată ca urmare a contextului creat de schimbările apărute în evoluţia geopolitică a Mării Negre, coroborate cu extinderea gamei de ameninţări şi nevoia de redefinire a misiunilor, care a impus la reanalizarea posibilităţilor de înzestrare în acord cu actualele cerinţe ale mediului de securitate, mai explică reprezentanţii Guvernului, în comunicatul de presă.

Totodată, Forţele Navale au iniţiat şi întreprins demersurile pentru accedere şi participare la proiectele PESCO (noua formă de cooperare militară între statele membre), respectiv aderarea României la proiectul PESCO European Patrol Corvette. În baza cooperării facilitate de proiectele PESCO, proiectul corvetei europene va avea la bază conceptul de platformă comună cu capacităţi de acomodare de diferite sisteme de armament şi stocuri diverse.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.