Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind decorarea Grupului pentru Dialog Social (GDS), cu prilejul aniversării a 30 de ani de la înfiinţare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de decorare a Grupului pentru Dialog Social (GDS), cu prilejul aniversării a 30 de ani de la înfiinţare şi de la apariţia primului număr al Revistei 22.

”Astfel, în semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru contribuţia semnificativă adusă, în cei 30 de ani de activitate, la procesul de tranziţie şi consolidare democratică, pentru promovarea valorilor şi principiilor democratice, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale, precum şi pentru demersurile susţinute în direcţia cultivării spiritului civic în rândul tinerei generaţii şi pentru derularea unor activităţi de prezervare şi promovare a istoriei recente şi a patrimoniului cultural în societatea românească, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul «Meritul Cultural» în grad de Cavaler , Categoria F – «Promovarea culturii», Grupului pentru Dialog Social (GDS)”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Grupul pentru Dialog Social (GDS) este o asociaţie independentă, neguvernamentală, cu caracter nepatrimonial, care şi-a propus să apere şi să promoveze valorile democraţiei, libertăţile şi drepturile omului. GDS urmăreşte să fie o instanţă de reflecţie critică asupra problemelor fundamentale ale societăţii româneşti.

GDS s-a constituit la 31 decembrie 1989 şi este prima organizaţie a societăţii civile constituită legal după căderea comunismului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.