Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, afirmă că s-a constatat o preferinţă a românilor faţă de vaccinul produs de compania Pfizer, el subliniind că, din punctul de vedere al eficacităţii, calităţii şi siguranţei, serul produs de compania americană Moderna, care foloseşte aceeaşi tehnologie, este la fel de bun.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat marţi, într-o conferinţă de presă, dacă i-au fost semnalate situaţiile în care oamenii care merg să se vaccineze refuză serul Moderna, Valeriu Gheorghiţă a afirmat că a constatat o "dorinţă semnificativ mai mare" a românilor de a se vaccina cu serul produs de Pfizer-BioNTech. 
 
"Acest lucru trădează o lipsă de informare şi de comunicare a persoanelor care se prezintă la vaccinare. Aceste două tipuri de vaccinuri folosesc aceeaşi tehnologie, au aceeaşi rată de eficacitate, conform studiilor, conferă acelaşi profil de siguranţă. Din punctul nostru de vedere, nu există diferenţe notabile între aceste două vaccinuri din punctul de vedere al siguranţei, calităţii, eficacităţii. Există diferenţe în ceea ce priveşte stabilitatea la 2 grade pentru o perioadă de 30 de zile şi faptul că doza de rapel se administrează la 28 de zile. Nu ar trebui să existe o reticenţă faţă de acest vaccin, dar am observat şi noi că în rândul oamenilor există o dorinţă semnificativ mai mare de a se vaccina cu vaccin de la compania Pfizer, lucru pe care, până la urmă, îl pot înţelege şi tocmai de aceea am şi distribuit vaccinuri de la Pfizer atât în centre drive thru, cât şi în aceste demersuri maraton de vaccinare, tocmai pentru a veni cu acest tip de vaccin care este cel mai dorit”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.
 
Vaccinurile produse de Pfizer-BioNTech şi de Moderna folosesc aceeaşi tehnologie, şi anume cea bazată pe ARN mesager.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.