Primarul general, Gabriela Firea, a semnat contractul pentru obiectivul de investiţii ”Penetraţie Prelungirea Ghencea - Domneşti şi Supralargire Bulevardul Ghencea”, valoarea investiţiei fiind de 122 de milioane de euro. Lucrările vor începe de luni, 9 septembrie, durata acestora fiind de 24 de luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul General, Gabriela Firea, a semnat împreună cu reprezentantul Trustului de Clădiri Metropolitane Bucureşti, Mihai Corbu, contractul privind realizarea lucrărilor de supralargire a bulevardului Prelungirea Ghencea, contract în valoare de aproximativ 73,5 milioane euro fără TVA, costul total al proiectului fiind de aproximativ 122 milioane euro.

”Am semnat astăzi contractul pentru obiectivul de investiţii «Penetraţie Prelungirea Ghencea - Domneşti şi Supralargire Bulevardul Ghencea», un proiect esenţial de fluidizare a traficului din zona! Mă bucur că, împreună cu specialiştii Primăriei Capitalei, reuşim să facem ce trebuia făcut de peste 20 de ani! Lucrările, care vor fi realizate de Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti, vor începe chiar de luni, 9 septembrie, iar durata execuţiei contractului este de 24 de luni!", a declarat Gabriela Firea.

Primarul General a mai explicat că noua arteră, care va avea aproximativ 6 km, va avea cale dublă de tramvai, 2 benzi de circulaţie pe sens, pistă de biciclete (dublu sens, amplasată pe o sigură parte a arterei), trotuare şi spaţii verzi între acestea şi partea carosabilă.

Totodată, se va mai realiza şi un nod intermodal (tramvai 41, autobuze şi microbuze ale liniilor preorăşeneşti) precum şi o parcare de tip Park&Rîde cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri. Primele lucrări vor fi de demolare.

Proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traversează intersecţia cu Str. Braşov, se continuă cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi şi se termină la intersecţia cu Centură Municipiului Bucureşti, într-un nod intermodal. Toate intersecţiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Braşov, Valea Oltului şi Râul Doamnei vor fi semaforizate.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei, proiectul propus se va corela cu Nodul Rutier de la Domneşti care se află sub coordonarea CNAIR, prin care se realizează legătura cu Centură Bucureşti.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.