Primăria Capitalei a anunţat, luni seară, că primarul general Gabriela Firea a dispus deschiderea spitalului modular construit pe amplasamentul viitorului Spital Metropolitan din zona Pipera, ca secţie exterioară a Spitalului ”Victor Babeş”. În prima fază vor fi disponibile 100 din cele 500 de paturi. De asemenea, Primăria Capitalei suplimentează şi paturile de ATI pentru pacienţii COVID-19, la spitalele din subordine. Medicii care vor trata pacienţii internaţi în această unitate medicală provin de la Spitalul ”Victor Babeş”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Venim în sprijinul pacienţilor infectaţi cu virusul Sars-Cov2 şi deschidem spitalul modular edificat pe amplasamentul viitorului Spital Metropolitan din zona Pipera. În prima fază, vor fi disponibile 100 din cele 500 de paturi, care compun această unitate medicală. Aici vor putea fi trataţi pacienţii cu forme uşoare. Spitalul modular construit de noi oferă pacienţilor condiţii de cazare moderne, saloane cu 2 locuri, rezerve pentru o singură persoană, baie proprie, aer condiţionat şi wi-fi. În plus, spitalul beneficiază are o sursă alternativă de electricitate şi reţea independenţa de canalizare, conform normelor”, a anunţat, luni seară, Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, medicii care vor trata pacienţii internaţi în această unitate medicală provin de la spitalul Victor Babeş, iar personalul mediu şi auxiliar va fi solicitat de la celelalte spitale din subordinea Primăriei Capitalei.

În zilele următoare se vor încheia contracte pentru curăţenie, deşeuri biologice şi catering.

Spitalul se va deschide imediat după obţinerea avizului DSP Bucureşti.

”Menţionez că ASSMB a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică încă de acum două luni asistenţă de specialitate, potrivit legii, pentru a putea pune în funcţiune cât mai rapid acest spital", a mai transmis Firea.

Primarul general a anunţat şi că va creşte capacitatea paturilor ATI în spitalele administrate de Primăria Capitalei.

"Până acum, cât timp spitalul Colentina a fost spital suport Covid, unitatea medicală a pus la dispoziţie 31 paturi AŢI, 14 dintre acestea fiind ocupate şi acum. După reintrarea Spitalului Colentina în circuitul medical normal, unde sunt trataţi pacienţi cu alte afecţiuni, această unitate medicală va suplimenta totuşi secţia de terapie intensivă şi va pune la dispoziţie 6 paturi ATI pentru pacienţi covid cu forme mai severe, la care se suprapun şi alte afecţiuni. Subliniez faptul că acelaşi personal medical existent în secţiile AŢI va asigura asistenţă medicală şi pentru paturile suplimentare”,a mai precizat Firea.

Totodată, pacienţii cu dublă patologie, afecţiuni nefrologice şi covid, trataţi la Spitalul Carol Davila, au la dispoziţie 10 paturi ATI.

Pănă luni la prânz în Bucureşti s-au confirmat 4.467 cazuri de coronavirus. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.