Florian Bodog a fost avizat favorabil de comisia pentru sănătate publică pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, cu 16 voturi „pentru”, şapte „împotrivă” şi o abţinere. El a spus că „orice intervenţie chirurgicală începută trebuie finalizată” şi că are nevoie de curaj pentru a-şi continua mandatul, răspunzând astfel acuzaţiilor senatorilor USR, care l-au numit incompetent şi au afişat în timpul discuţiilor mesaje precum „O ruşine” şi „30 de minute pentru audierea unui ministru care s-a declarat incompetent”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sunt chirurg şi cred că orice intervenţie chirurgicală începută trebuie finalizată. (..) În ceea ce priveşte setul de întrebări cu echipa incompentenă, cu acuzaţiile de minciună şi curaj, da, am nevoie de curaj pentru a continua mandatul şi fiecare dintre noi, cei care suntem în echipa ministerului Sănătăţii, avem nevoie de curaj pentru a trece peste absolut toate problemele care sunt ridicate şi pe care le ştiţi, dar o parte dintre dumneavoastră le treceţi cu vederea şi consideraţi că ministrul este răspunzător penntru tot ceea ce se întâmplă. Cred că trebuie să fim constructivi şi să încercăm să facem lucruri pentru sistemul de sănătate”, a declarat Florian Bodog în cadrul comisiei.

În acest timp, doi senatori USR au afişat mai multe mesaje printate pe coli de hârtie, precum „O ruşine”, „30 de minute pentru audierea unui ministru care s-a declarat incompetent”, „31 de copii au murit până acum din cauza epidemiei de rujeolă”, „De ce nu aţi trimis Legea vaccinării în Parlament”, „Mor oameni cu zile pe listele de aşteptare”.

„Este incredibil ce se întâmplă. Şi partidul care l-a pus în funcţia de ministru a recunoscut că este incompetent. După ce un ministru este declarat incompetent de propriul partid prin cifre, îl revedem pus în funcţie astăzi”, au susţinut ei.

Cei doi senatori au acuzat şi faptul că directorul Agenţiei Naţionale de Transplant este un „condamnat penal”.

„Agenţia este condusă de domnul profesor universitar Radu Deac, din câte ştiu nu este condamnat penal”, a răspuns ministrul.

Noul ministru al Sănătăţii a mai spus că Legea vaccinării va fi citită în prima şedinţă de Guvern, urmând ca după vacanţa parlamentară să fie trimisă în Parlament pentru a fi dezbătută.

„E o lege care trebuie susţinută de toate partidele”, a subliniat ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.