Consilierii primarului general au discutat cu reprezentanţii Asociaţiei Florarilor şi Meseriilor Tradiţionale, cu toate că Primăria Capitalei nu eliberează autorizaţiile de funcţionare a florăriilor, a declarat, marţi, primarul Capitalei, Gabriela Firea, subliniind că municipalitatea este deschisă dialogului. Firea a mai spus că primăriile de sector eliberează avizele şi că există un dialog între acestea şi reprezentanţii Asociaţiei, motiv pentru care nu există "sincope”. Aproximativ 150 de florari au protestat, marţi, în Piaţa Universităţii, nemulţumiţi că primăriile de sector nu le mai eliberează autorizaţii de funcţionare, florarii susţinând că Primăria Capitalei a oprit orice fel de avizare pe motiv că lucrează la un regulament pentru comerţul cu flori în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Primăria Generală a Capitalei nu are atribuţii în ceea ce priveşte avizele pe care le solicită asociaţia de florari. Primăriile de sector elaborează şi eliberează aceste avize. Am înţeles că există un dialog între Asociaţiile de florari şi primăriile de sector, deci nu sunt sincope, nu sunt dificultăţi. În cursul zilei de ieri (luni, n.r.), totuşi, consilierii primarului general au primit o delegaţie a asociaţiilor de florari, tocmai pentru a demonstra încă o dată că suntem deschişi dialogului, ascultăm toate problemele comunităţii, dar nu Primăria Capitalei eliberează aceste avize necesare. Şi nu cred că ei v-au spus că au vreo dificultate în relaţia cu Primăria Capitalei, dimpotrivă, am citit declaraţii în presă că asociaţiile de florari afirmă adevărul, realitatea, că au o relaţie foarte bună cu Primăria Capitalei”, a declarat, marţi, Gabriela Firea.

Aproximativ 150 de florari au protestat, marţi, în Piaţa Universităţii, nemulţumiţi că primăriile de sector nu le mai eliberează autorizaţii de funcţionare. Aceştia susţin că s-a ajuns în această situaţie din cauza Primăriei Capitalei, care a oprit orice fel de avizare pe motiv că lucrează la un regulament pentru comerţul cu flori în Bucureşti.

"După sute de ani, meseria noastră, una dintre cele mai frumoase meserii tradiţionale rome, meseria de florar, este pusă în pericol. Unele primării din Bucureşti nu mai eliberează avize de funcţionare din cauza Primăriei Capitalei, care a oprit orice fel de avizare deoarece lucrează la un regulament pentru comerţul cu flori”, a declarat preşedintele Asociaţiei Florarilor şi Meseriilor Tradiţionale, Adrian Dincă.

Protestatarii au reclamat faptul că lipsa avizelor pune în pericol sute de locuri de muncă şi obligă multe familii care se ocupă de comerţul cu flori să se gândească la plecarea din ţară.

O delegaţie a manifestanţilor a mers la sediul Primăriei Capitalei, pentru a semnala problemele cauzate de lipsa acestor avize de funcţionare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.