Gabriela Firea spune că are speranţa ca, după reorganizare RADET să devină o societate nouă, curată, cu datoriile eligible şi cu o reţea de termoficare modernizată, iar în doi ani nu va mai fi nevoie să fie acordate subvenţii pentru încălzire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Acea gaură neagră va dispărea pentru simplul motiv că se va crea o societate nouă, curată, cu datoriile eligibile, plătite şi cu o reţea de termoficare modernizată”, a declarat, joi, Gabriela Firea la Digi 24.

Primarul general spune că nu are niciun motiv să nu creadă afirmaţiile potrivit cărora, regia de termoficare nu va fi, în doi ani cababilă să le ofere servicii bucureştenilor fără să mai fie nevoie de subvenţiile acordate de guvern.

„Doar competiţia şi doar modernizarea reţelei de termoficare ne vor aduce în situaţia în care bucureştenii să plătească mai puţin la factură în primul rând”, a mai adăugat Firea.

Tribunalul Bucureşti a admis, miercuri, cererea Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti de intrare în insolvenţă şi a desemnat administratorul provizoriu.

Solicitarea RADET a fost înregistrată în 23 octombrie şi a fost judecată miercuri.

Instanţa a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei RADET şi a desemnat ca administrator provizoriu societatea Rominsolv SPRL. Decizia poate fi contestată în şapte zile de la comunicare.

Consilierii generali ai Capitalei au decis, în 21 septembrie, începerea procedurilor de intrare în insolvenţă a RADET, iar Consiliul de Administraţie al regiei a luat act în 22 septembrie de decizia CGMB.

În 22 septembrie, şi Consiliul de Administraţie al ELCEN a decis înaintarea cererii de insolvenţă a societăţii către Tribunalul Bucureşti, ca urmare a situaţiei financiare a companiei şi a hotărârii consilierilor generali ai Capitalei de intrare în insolvenţă a RADET.

În prezent, datoriile totale ale ELCEN au ajuns la aproximativ 1,6 miliarde de lei, iar creanţele înregistrate de RADET însumează aproximativ 3,6 miliarde de lei.

Compania Elcen este controlată de Ministerul Energiei şi produce şi distribuie energie termică şi energie electrică. Este cel mai mare producător de energie termică din România, asigurând aproape 40% din producţia la nivelul ţării şi 90% din producţia din Bucureşti.

RADET se află în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi este administratorul celui mai mare sistem de termoficare din România. Regia asigură 74% din necesarul de energie termică al Capitalei. 95% din consumatori sunt de tip casnic, restul fiind de tip social şi industrial (instituţii publice şi companii).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.