Edilul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, joi, că a trimis la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) raportul Corpului de control al primarului general privind activitatea conducerii Spitalului Clinic de Psihiatrie "Alexandru Obregia". Procurorii DNA au ridicat în ultimele zile mai multe documente de la Spitalul Obregia, au precizat surse judiciare pentru News.ro. Acţiunile DNA vin după ce ziariştii de la Gazeta Sporturilor au publicat o anchetă vizând achiziţii la preţuri supraevaluate în cadrul unităţii sanitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am primit acum câteva zile o solicitare pentru a pune la dispoziţia DNA raportul Corpului de Control al primarului general cu privire la activitatea de până acum, cel puţin, a conducerii Spitalului Obregia. În cursul zilei de astăzi (joi, n.r.) am transmis în copie conform cu originalul acest raport. Bineînţeles, în ceea ce ne priveşte, este vorba despre măsuri administrative transmise conducerii acestui spital. Mai departe, organele de cercetare vor dispune cu siguranţă şi alte măsuri, dar care nu sunt în responsabilitatea noastră", a spus, joi, Gabriela Firea.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că procurorii DNA au ridicat, în ultimele zile, mai multe documente de la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Alexandru Obregia".

Acţiunile anchetatorilor au loc după ce Gazeta Sporturilor a publicat o anchetă vizând achiziţii supraevaluate la Spitalul Obregia.

"Curtea de Conturi a găsit la «Obregia» aceleaşi lucrări plătite cu cinci milioane de lei unei firme şi cu două milioane altei firme. Deşi spitalul suporta două abonamente de câte 35.000 de euro pe lună pentru «reparaţii curente», managerul Monica Boer a mai lansat încă un contract de 450.000 de euro tot pentru «reparaţii curente»", au scris jurnaliştii de la GSP.

Ei au mai susţinut că în cadrul spitalului s-au făcut achiziţii la preţuri triple, "printr-o firmă de casă".

Conducerea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) a decis că mandatul de manager al medicului Monica Boer de la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Profesor Doctor Alexandru Obregia” nu va fi prelungit după expirarea lui la sfârşitul lunii martie, a anunţat, în 22 martie, Primăria Capitalei.

Decizia ASSMB venea după ce Gazeta Sporturilor publicase un alt articol potrivit căruia mai mulţi medici, angajaţi ai spitalului "Obregia” s-au plâns de comportamentul managerului spitalului, redactând inclusiv două memorii, unul semnat de 33 de angajaţi şi altul semnat de directori şi de şefi de secţie.

Municipalitatea a precizat că în momentul depunerii memoriului semnat de cadrele medicale de la Spitalul "Obregia” se încheiase o verificare a Corpului de Control al Primarului General, dar nu era redactat raportul.

Astfel, municipalitatea a dispus şi verificarea de către ASSMB a acuzaţiilor privind comportamentul managerului Monica Boer, reprezentanţii ASSMB discutând atât cu managerul, cât şi cu angajaţii, "pentru a căuta soluţii de detensionare a situaţiei”.

"Având în vedere propriile observaţii, cât şi concluziile preliminare ale Raportului Corpului de control, conducerea ASSMB a propus ca mandatul de manager al dnei dr. Monica Boer să nu mai fie prelungit după 31.03.2017, dată la care expiră marea majoritate a contractelor de management ale directorilor spitalelor aflate în administrarea Primăriei Capitalei”, au arătat reprezentanţii municipalităţii.

Potrivit GSP, angajaţii Spitalului Clinic de Psihiatrie "Profesor Doctor Alexandru Obregia” au semnat, în 23 februarie, un memoriu adresat primarului Capitalei, Gabriela Firea, în care acuză ”o atmosferă tensionată”, ”expresii vulgare şi necontrolate ale doamnei manager” şi spun că vor demisiona în bloc.

”Managerul Monica Boer a intrat în birou şi ne-a spus că suntem autiste şi că îi vine să ne dea foc!”, exemplifică Maria Badea, fost angajat la Resurse Umane, arată GSP.

”Ţipă la mine şi nu ne scoate din «putori»”, susţine şi directorul de îngrijiri al spitalului, asistenta Doina Călinescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.