Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a anunţat, vineri, că la Spitalul Militar din Iaşi va fi construită o Unitate de Primire a Urgenţelor, investiţia ridicându-se la 40 de milioane de lei. El a estimat că termenul pentru realizarea acesteia va fi 2020-2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihai Fifor a vizitat, vineri, Spitalul Militar din Iaşi şi s-a întâlnit cu conducerea unităţii medicale, el precizând că în curtea spitalului va fi construită o nouă clădire, unde va funcţiona Unitatea de Primiri Urgenţe.

Pentru această investiţie, Ministerul Apărării va aloca suma de 40 de milioane de lei.

"Se va aproba o investiţie pentru Spitalul Militar din Iaşi, respectiv o Unitate de Primire a Urgenţelor, asta însemnând un pavilion ridicat de la firul ierbii, termenul fiind undeva în 2020, cel mult 2021. Anul viitor vom prinde în programul de investiţii această unitate, pavilionul cel nou, astfel încât până în vara anului viitor să putem avea documentaţia tehnică elaborată, urmând ca în a doua parte a anului viitor să se facă procedura de achiziţii de lucrări şi să se treacă efectiv la lucru", a declarat ministrul Mihai Fifor. 

Totodată, el a spus că în prezent, la Spitalul Militar din Iaşi, ponderea cea mai mare o reprezintă medicii civili, dar că, pe viitor, vor fi angajaţi mai mulţi medici militari.

Ministrul Apărării a mai declarat că vineri se va întâlni şi cu conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi, pentru a discuta despre înfiinţarea unei secţii de medicină militară la această universitate. Mihai Fifor susţine că, începând cu anul universitar 2020-2021, la UMF Iaşi ar putea fi alocate 10 locuri pentru secţia de medicină militară.

"Ne dorim o colaborare pe termen lung cu UMF Iaşi, pentru a putea pregăti studenţi în medicină militară. În momentul de faţă, avem secţii doar la Bucureşti şi la Târgu Mureş. Anul acesta am reuşit să creştem până la 200 de locuri dedicate învăţământului medical militar. Poate de anul viitor reuşim şi la Iaşi", a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.