O femeie din Iaşi reclamă faptul că fiica sa de 6 ani a primit o somaţie de la Casa Judeţeană pentru Asigurări de Sănătate, pentru neplata unor cheltuieli de spitalizare de 35 de lei. Şeful CJAS Iaşi susţine că nu s-a făcut nicio eroare, întrucât orice document se trimite pe numele asiguratului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mirela S. din Iaşi a scris pe reţelele de socializare că a primit acasă o somaţie de plată de la CJAS pe numele fiicei sale, în vârstă de 6 ani.

Potrivit femeii, copilul a fost somat să achite suma de 35 de lei, drept cheltuieli de spitalizare, în uma unei internări din urmă cu patru ani, pentru tratarea unei fracturi de femur.

Mama fetiţei spune că nu avea cunoştinţă despre vreo datorie la CJAS Iaşi şi că nu are nimic împotrivă să achite suma respectivă, dar că nu înţelege de ce somaţia nu a fost trimisă pe numele său, în calitate de părinte.

"Este normal ca un copil de 6 ani să primească o somaţie de plată?! Fata a fost internată în perioada 8-12 iunie 2014 cu o fractură de femur, iar CJAS a constatat că declaraţia dată pe propria răspundere este contrară celor constatate", a scris femeia pe reţelele de socializare.

Şeful CJAS Iaşi Radu Ţibichi a declarat luni pentru News.ro că este vorba despre "o situaţie de necunoaştere a legii de către părinte".

El a mai afirmat că mama fetiţei a venit luni la CJAS Iaşi şi că i-a prezentat atât documentele în baza cărora a fost emisă somaţia, cât şi legea care face referire la emiterea somaţiilor.

"În timpul internării fetei, mama a mers cu copilul pentru a face nişte investigaţii în cadrul laboratorului din ambulatoriul unităţii medicale. Femeia a semnat la acel moment o declaraţie, în care susţinea că fetiţa nu ar fi fost internată în spital, lucru neadevărat. Nu putem deconta de două ori aceleaşi servicii", a spus şeful CJAS Iaşi Radu Ţibichi.

El a mai precizat că somaţiile de plată se trimit pe numele asiguratului, indiferent că este minor sau nu, pe baza codului numeric personal, chiar dacă părinţii sunt cei care răspund ulterior în astfel de cazuri.

"De la noi pleacă mii de somaţii pe baza CNP. Trimitem informaţia pe numele asiguratului, chiar dacă este copil. Aşa spune legea. Că ulterior părintele răspunde, este altă discuţie", a adăugat şeful CJAS Iaşi, Radu Ţibichi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.