Faderaîia Sanitas cere creşterea cu 15% a veniturilor tuturor angajaţilor din sănătate şi asistenţă socială şi negocieri cu Guvernul pe proiectul noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice, ameninţând cu Declanşarea tuturor formelor de protest în toate unităţile sanitare şi de asistenţă socială inclusiv deschiderea conflictului colectiv de muncă la nivel de sector.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS întrunit în sesiune extraordinară marţi, 17 ianuarie, a analizat nivelul de nemulţumire al salariaţilor din Sănătate şi Asistenţă socială şi problemele cu care se confruntă cele două sisteme la începutul acestui an şi a hotărât ”declanşarea tuturor formelor de protest în toate unităţile sanitare şi de asistenţă socială inclusiv deschiderea conflictului colectiv de muncă la nivel de sector în situaţia în care Guvernul nu va manifesta deschiderea necesară pentru soluţionarea cu celeritate a revendicărilor”.

Acţiunile de protest vor fi organizate şi desfăşurate gradual, în baza şi conform noii legi a dialogului social, până la soluţionarea revendicărilor noastre şi la îmbunătăţirea semnificativă a situaţiei membrilor noştri de sindicat.

Revendicările Federaţiei SANITAS din România sunt: creşterea veniturilor tuturor salariaţilor din SĂNĂTATE şi ASISTENŢĂ SOCIALĂ cu un procent de minim 15%, pentru acoperirea inflaţiei şi declanşarea, de urgenţă, a negocierilor între Guvernul României şi partenerii sociali, pe proiectul noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.