Peste 67 la sută dintre absolvenţii de clasa a VIII-a din Neamţ au luat medii peste 5 la Evaluarea Naţională, cinci candidaţi din judeţ reuşind să obţină media maximă, conform rezultatelor înainte de contestaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului şcolar Judeţean Neamţ, rezultatele din acest an la Evaluarea Naţională sunt mai slabe decât cele de anul trecut, numărul candidaţilor care au luat medii peste 5 fiind cu aproape 3,5 procente mai mic.

Astfel, au obţinut medii peste 5 un număr de 2.755 (67,89 la sută) din cei 4.058 de elevi care au participat la examen, aproape jumătate având medii între 5.00 şi 7.00, în timp ce 1.303 elevi au luat medii între 1.00 şi 4.99. 

Cinci elevi din judeţul Neamţ au obţinut media 10.00. Dintre aceştia, doar unul este din Piatra Neamţ, ceilalţi provenind de la şcoli din Roman şi Târgu Neamţ.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.