Primarul municipiului CLuj-Napoca, Emil Boc, anunţă, luni, că Programul ”Alimente”, care prevede un ajutor de 400 lei/an pentru clujenii cu venituri reduse, continuă, iar cererile pot fi depuse până în 29 noiembrie. Peste 8.000 de beneficiari au fost înscrişi până la 31 octombrie în programul care are un buget de 4 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat. Programul ”Alimente” continuă - ajutor de 400 lei/an pentru clujenii cu venituri reduse. Ultima zi de depunere a cererilor pentru 2023: 29 noiembrie”, a transmis, luni, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Potrivit acestuia, 8.047 beneficiari au fost înregistraţi în acest an, până la data de 31 octombrie, în Programul ”Alimente”.

Programul este implementat de D.A.S.M. - Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală a Primăriei Cluj-Napoca şi are ca scop sprijinirea clujenilor aflaţi în situaţii de viaţă dificile.

”În anul 2022, municipalitatea a acordat un număr de 9.159 tichete sociale pe suport electronic în acest cadru. Persoanele eligibile primesc tichete sociale pe suport electronic în valoare de 400 lei/an/beneficiar. Din cei 8.047 solicitanţi în 2023, 5.799 deţin carduri în cadrul programului Alimente, iar pentru 2.248 persoane au fost emise carduri noi”, a mai transmis primarul.

Pentru a putea beneficia de tichetele sociale, solicitanţii - cu domiciliul sau reşedinţa în municipiul Cluj-Napoca - trebuie să se încadreze în următoarele categorii:

a) persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituţionalizate;

b) pensionari, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutaţi politic, eroi martiri ai revoluţiei, orfani, ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei şi de până la 1386 lei/membru de familie;

c) şomeri înregistraţi (cu indemnizaţie şi fără indemnizaţie de şomaj) ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei şi de până la 1386 lei/membru de familie;

d) beneficiari de ajutor social sau de alocaţie pentru susţinerea familiei;

e) victimele traficului de persoane;

f) victimele violenţei domestice.

Potrivit primarului, în anul 2023 a fost alocată suma de 4.000.000 lei de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru implementarea Programului social ”Alimente”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.