Cele trei eleve care l-au filmat pe preotul care preda Religie la Liceul Tehnologic ”Nicolae Teclu” din Copşa Mică şi l-au acuzat că se masturba au primit mustrare scrisă şi au nota scăzută la purtare. Decizia a fost luată de către Consiliul de Administraţie al unităţii pentru că imaginile au fost postate în mediul online fără acordul persoanei. Poliţiştii anunţă că aspectele sesizate nu s-au confirmat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Sibiu, Comisia de cercetare disciplinară de la Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” Copşa Mică a constatat ca diriginta clasei respective nu avea cunoştinţă de cazul respectiv şi nu se face vinovată de ”muşamalizarea” incidentului.

”În urma analizei raportului Comisiei de cercetare disciplinară constituită la nivelul Liceul Tehnologic «Nicolae Teclu» Copşa Mică, Consiliul de administraţie al instituţiei a hotărât în şedinţa din 29.01.2018 să nu se aplice nicio sancţiune pentru doamna profesor diriginte”, a anunţat Inspectoratul Şcolar.

În ceea ce priveşte situaţia elevelor implicate, Consiliul de Administraţie a analizat situaţia şi a votat ”aplicarea unei sancţiuni de mustrare scrisă şi scăderea notei la purtare pentru cele trei eleve, pentru că au înregistrat filmul şi l-au distribuit fără acord, ţinând cont de legislaţia în vigoare”.

”Menţionăm faptul că există posibilitatea ca sancţiunea să fie anulată conform art 26. din Statutul Elevului, dacă elevele dau dovadă de un comportament fără abateri în perioada următoare. Anularea sancţiunii se face de către conducerea liceului”, se mai arată în comunicat.

Totodată, şeful Poliţiei Judeţene Sibiu, Tiberiu Ivancea, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în urma audierilor în acest caz s-a stabilit că nu se confirmă aspectele sesizate.

În 19 ianuarie, mama unei eleve de la Liceul Tehnologic ”Nicolae Teclu” din Copşa Mică, judeţul Sibiu, a acuzat profesorul de Religie, care este şi preot în municipiul Mediaş, că s-ar fi masturbat într-una dintre ore, în faţa mai multor eleve.
Femeia a povestit că una dintre colegele fiicei ei a filmat momentul, iar imaginile au ajuns în mediul online. De asemenea, femeia spunea că a sesizat conducerea unităţii.

Poliţiştii, Inspectoratul Şcolar şi reprezentanţii Mitropoliei Ardealului au verificat incidentul, iar reprezentanţii Patriarhiei au anunţat că a fost vorba despre un gest ”necontrolat, provocat de o mâncărime în zona inghinală”.

În aceeaşi zi, profesorul de Religie a demisionat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.