Doi poliţişti, membri ai sindicatului poliţiştilor Europol, au protestat, joi, în faţa sediului Consiliului Judeţean Neam, unde se desfăşoară şedinţa comună a guvernelor României şi Moldovei, ei cerând ministrului de Interne aplicarea sporurilor poliţiştilor la nivelul salariului minim actual, de 1450 de lei, nu la cel din 2009

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Protestăm azi în faţa Consiliului Judeţean Neamţ şi o salutăm pe doamna ministru Carmen Dan, pe reprezentanţii Guvernului României, care refuză să aplice acea HG (Hotărârea de Guvern 1/2017 - n. red.) şi pentru poliţişti. Guvernanţii noştri încalcă legea şi nu păţesc nimic. Noi suntem plătiţi la salariul minim din 2009, care era sub 600 de lei. Toate sporurile noastre se raportează la acel salariu. Nu am venit să cerşim, ci am venit doar să venim să le spunem să aplice legea”, a declarat unul dintre protestatari, Ioan Tănărău, preşdintele Sindicatului Europol Neamţ.

Tănărău a afirmat că lipsa banilor invocată de către Guvern nu este un motiv solid pentru a nu acorda majorările solicitate de poliţişti. ”Ministerul Finanţelor motivează că nu sunt bani suficienţi. Noi am făcut nişte calcule şi am ajuns la suma de circa 20 de milioane de euro pe an. Aceşti bani se strâng şi din amenzi. Colegii noştri protestează în ţară, aplicând cel mai mult avertismente, tocmai pentru a le demonstra guvernanţilor că avem dreptate”, a mai spus Tănărău.

Pe 16 martie poliţiştii au protestat în faţa ministerelor Muncii şi Afacerilor Interne. Protestatarii au cerut majorarea salarilor, eliminarea diferenţelor mari de salarizare dintre agenţi şi ofiţeri, plata sporurilor la nivelul salariului minim brut de 1.450 de lei, şi nu la cel de din 2009, precum şi modificarea unor prevederi privind programul de lucru şi repausul săptămânal al poliţiştilor. 

Poliţiştii au spus că vor ieşi din nou în stradă, nemulţumiţi de majorările salariale propuse de Ministerul de Interne, în condiţiile în care în discuţiile anterioare li s-au promis creşteri salariale de peste 800 de lei, iar la negocierile de joi, ministrul de Interne le-a spus că vor primi un bonus la salariu între 100 şi 300 de lei, de la 1 aprilie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.