Bărbatul suspectat de răpirea fetei a fost arestat pentru 30 de zile. El se declară nevinovat. Parchetul general aduce noi precizări în cazul fetei dispărute în Caracal, menţionând că autorizaţia de percheziţie a fost emisă, în noaptea de joi spre vineri, la ora 02:39 şi a fost înmânată procurorului la ora 03:05 şi că la ora 06:00 s-a pus în executare mandatul de către Poliţia Municipiului Caracal, împreună cu Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Olt, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal. DIICOT Craiova a preluat de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt ancheta în dosarul dispariţiei fetei de 15 ani din Dobrosloveni, judeţul Olt, care se presupune că a fost ucisă la Caracal, pentru a-l reuni cu un dosar privind dispariţia unei alte adolescente de 18 ani, în luna aprilie. Gheorghe Dincă din Caracal, bărbatul suspectat că ar fi sechestrat şi ulterior ar fi ucis-o pe adolescenta din Olt, a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat instanţei pentru emiterea unui mandat de arestare „sub aspectul săvârşirii în concurs, a infracţiunilor de trafic de minori şi viol”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Bărbatul suspectat în cazul dispariţiei fetei din Olt, arestat pentru 30 de zile. Avocatul din oficiu spune că suspectul nu îşi recunoaşte fapta
CITEȘTE ȘI Parchetul general despre cazul Caracal: Autorizaţia de percheziţie a fost emisă la ora 2.39, înmânată procurorului la 3.05 şi a fost pusă în executare la ora 6.00

„La data de 26.07.2019, în baza art. 63 C.pr.pen. rap. la art. 43-45 C.pr.pen., cu aplic. art. 50 C.pr.pen. şi a art. 11 alin. 1 pct. 5 din O.U.G. 78/2016, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt declinarea competenţei de soluţionare a cauzei penale înregistrată la această unitate de parchet în vederea reunirii la cauza penală ce are ca obiect infracţiunea de trafic de persoane, prev. de art.210 C.p. alin.1 lit. a C.p. La data de 27.07.2019,ora 01.00 AM, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a dispus declinarea competenţei materiale şi teritoriale de efectuare a urmăririi penale privind săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane, prev. de art.210 C.p. alin.1 lit. a C.p.,în favoarea DIICOT- S.T.Craiova, cauza fiind reunită la dosarul înregistrat anterior”, anunţă DIICOT într-un comunicat remis sâmbătă News.ro.

Potrivit sursei citate, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Dincă Gheorghe, „sub aspectul săvârşirii în concurs, a infracţiunilor de trafic de minori şi viol, fapte prev. de art. 211 alin. 1 şi 2 lit. a Cod penal rap. la art.210 alin.1 lit. a C.p. şi art. 218 alin. 1 şi 3 lit. c Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1, 2 Cod penal (persoană vătămată M.A.M.)”.

Inculpatul urmează sa fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioada de 30 de zile.

FOTO: Inquam Photos / Bogdan Dănescu
FOTO: Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova cu sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale, Institutul Naţional de Criminalistică, IPJ Olt şi IPJ Dolj.

DIICOT precizează că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

DIICOT preciza, vineri seară, că suspectul din cazul adolescentei dispărute de la Caracal nu era cercetat pentru trafic de persoane, în cazul precedentei dispariţii. Precizarea a venit în urma unei declaraţii a procurorului general, dar care a revenit asupra acesteia. Procurorii DIICOT au transmis că au cerut să verifice ei ambele dispariţii – cea din aprilie şi cea din această săptămână – având în vedere modul similar de operare.

Chestorul Ioan Buda a declarat, vineri seară, că a luat act de demiterea sa din funcţia de şef al Poliţiei Române, în urma cazului de la Caracal. Activitatea va fi coordonată de Florin Dragnea. Un bărbat de 65 de ani a fost audiat de poliţiştii din Olt în cazul celor două fete dispărute la Caracal, după ce la locuinţa acestuia au fost găsite rămăşiţe care par a fi umane, dar şi bijuterii care ar fi ale adolescentei dispărute în această săptămână. Anchetatorii nu exclud ca printre rămăşiţele găsite într-un butoi să se afle şi cele ale fetei dispărute în aprilie. STS a transmis mai multe explicaţii după ce a fost acuzat că a localizat greşit apelurile date la 112 de fata de 15 ani, spunând că nu identifică locul telefonului şi nici celula operatorului de telefonie prin care este făcut apelul, aceste date fiind furnizate de către furnizorul reţelei publice mobile de telefonie la iniţierea apelului. Conform datelor prezentate de STS, adolescenta a sunat de trei ori la 112, iar operatorul a încercat apoi de 9 ori să reapeleze numărul, intrând însă mesageria vocală. Chestorul Ioan Buda a admis că poliţiştii puteau intra la locuinţa bărbatului din Caracal, dar au aşteptat decizia procurorului, acesta fiind motivul pentru care intervenţia a avut loc la ora 6:00 şi nu la ora 4:00, când au ajuns. Buda a declarat că poliţiştii au aflat vineri, în intervalul 2:00 - 3:00, adresa exactă la care se afla adolescenta, în jurul orei 3:30 a fost emis mandatul de percheziţie, iar la ora 4:00, echipajele de poliţie şi procurorul au ajuns la locuinţa suspectului, intervenţia având loc la ora 6:00, când a dispus procurorul. Câteva sute de persoane protestează, vineri seară, în faţa casei suspectului în cazul de la Caracal, oamenii fiind revoltaţi de presupusele fapte ale acestuia, dar şi de intervenţia întârziată a autorităţilor. După ora 23.00, procurorii au finalizat cercetarea la faţa locului şi au scos suspectul din curte, cu ajutorul jandarmilor care au ţinut deoparte mulţimea furioasă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.