Reprezentanţii USR Bucureşti au anunţat că nu vor vota trei proiecte de hotărâri ale Consiliului General al Muncipiului Bucureşti, pe care le consideră ilegale. "Vom cere retragerea de pe ordinea de zi a celor trei proiecte de hotărâre, unul de înfiinţare a Termoenergetica, al doilea de trasferare a serviciului de termoficare şi al treilea de revotare a unor proiecte care au fost deja votate anterior numai cu 50 plus 1", a spus consilierul general USR Roxana Wring.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ni se cere să votăm trei proiecte de hotărâri pe care noi le considerăm parţial ilegale, unul dintre ele este ilegal întru totul, pentru a acoperi ilegalitatea înfiinţării societăţilor municipale care au fost desfiinţate de Curtea de Apel Bucureşti. Vom cere retragerea de pe ordinea de zi a celor trei proiecte de hotărâre, unul de înfiinţare a Termoenergetica, al doilea de trasferare a serviciului de termoficare şi al treilea de revotare a unor proiecte care au fost deja votate anterior numai cu 50 plus 1", a spus consilierul general USR Roxana Wring, marţi, înainte de şedinţa CGMB.

Referitor la proiectul de înfiinţare a Termoenergetica, reprezentanţii USR Bucureşti au spus că într-o anexă se află şi un proiect desfiinţat în noiembrie de Curtea de Apel Bucureşti.

"Vom cere retragerea acestor proiecte de hotărâre, vom propune ca ele să fie discutate într-o şedinţă ulterioară, să fie îmbunătăţite între timp, dacă nu, vom vota împotrivă", a afirmat Wring.

Întrebată ce se întâmplă cu RADET, ea a spus: "Falimentul RADET sau restructurarea RADET nu are nicio legătură cu aceste trei proiecte de hotărâre. Problema RADET-ului este că de doi ani şi jumătate administratorul judiciar Rominsolv nu a venit cu o soluţie viabilă, problema RADET-ului este că nu se poate înţelege cu ELCEN şi cu Ministerul Energiei cum să rezolve datoriile, deci este total neadevărat că nevotarea acestor proiecte de hotărâre ar duce la falimentul RADET. De altfel, chiar admnistratorul ne-a spus acum câteva zile că nu se mai vorbeşte de un faliment al RADET. Bucureştenii nu vor rămâne fără apă caldă şi căldură".

De asemenea reprezentanţii USR au spus că au depus un proiect de hotărâre pentru constituirea unei comisii privind angajările fictive la compania municipală Tehnologia INformaţiei Bucureşti SA, în urma unor informaţii din presă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.