Conducerea Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti afirmă că nu a fost informată de şefii secţiilor Ortopedie-Traumatologie despre amânarea de intervenţii chirurgicale, precizând că în unitatea medicală există serviciul de radiologie, care îi poate ajuta pe medicii de la cele două secţii. S-au plătit cursuri pentru medicii care au activitate radiologică în timpul unei intervenţii chirurgicale, iar medicii de pe secţiile de Ortopedie-Traumatologie au fost singurii care nu au mers să susţină examenul de la CNCAN, arată SUUB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Astăzi, 10 februarie 2020, conducerea Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti nu a fost informată de niciunul dintre cei doi şefi ai secţiilor Ortopedie-Traumatologie că au fost amânate intervenţii chirurgicale şi că în programul operator erau pacienţi care necesitau intraoperator control radiologic", arată reprezentanţii SUUB.
 
Ei precizează că în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti există Serviciul de Radiologie care funcţionează 24 de ore din 24, 7 zile din 7, astfel încât medicii de la Radiologie pot să-i ajute pe medicii de pe secţiile de Ortopedie-Traumatologie, acestea în condiţiile în care niciunul dintre medicii din cadrul secţiilor de Ortopedie-Traumatologie nu poate utiliza individual aparatură mobilă cu radiatii ionizante, deoarece nu are permis pentru practici cu radiaţii ionizante de nivel 2 eliberat de CNCAN. 
  
Conform sursei citate, în anul 2015 şi în anul 2016 Spitalul Universitar de Urgenţă Bucuresti a plătit cursuri şi există ordine de plată emise către CNCAN pentru medicii care au activitate radiologica în timpul unei intervenţii chirurgicale. Medicii de pe secţiile de Ortopedie- Traumatologie au fost singurii care nu au mers să susţină examenul de la CNCAN. 
   
"Conducerea Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti face precizarea că încă de săptămâna trecută a trimis o adresă pe secţii prin care şeful de secţie trebuie să nominalizeze medicii care trebuie să meargă în perioadă următoare la CNCAN să facă acest curs pentru a obţine permisul CNCAN de nivel 2. Reamintim că încă de la deschiderea Blocului Operator Central şefilor de secţii li s-a cerut necesarul de care au nevoie pentru a putea lucra în BOC şi nici atunci şefii secţiilor de Ortopedie- Traumatologie nu au menţionat nimic despre faptul că medicii lor nu au permise pentru practici cu radiaţii ionizante de nivel 2 eliberat de CNCAN", arată reprezentanţii Spitalului.
  
Conducerea Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti spune că se iau toate măsurile că intervenţiile chirurgicale şi întreagă activitatea medicală să se desfăşoare într-un ritm normal. 

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a sesizat, luni, într-o postare pe Facebook, ”noi nereguli la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti”.

”Aparatura de radiologie de la spitalul condus de Adriana Nica nu are avize de funcţionare de la CNCAN! Sănătatea pacienţilor din această unitate sanitară a fost pusă într-un real pericol şi pentru că medicii care folosesc aceste aparate neverificate nu au fost instruiţi corespunzător, mai exact nu au parcurs ciclul 2 de instruire!!! Solicit imediat ministrului Sănătăţii să trimită Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi să ia decizia firească de demitere a managerului Adriana Nica”, a scris, luni, Emanuel Ungureanu.

Deputatul susţine că managerul spitalului ar trebui să răspundă pentru numeroasele nereguli.

”După morţii abandonaţi pe scări, sângele contaminat aruncat în canalizare, materiale resterilizate necorespunzător, aparatura care poate iradia necontrolat corpul pacienţilor internaţi aici, ar fi timpul ca doamna Nica să răspundă pentru aceste abateri şi să fie demisă urgent! Solicit organizarea unui concurs pentru postul de manager pentru ca acest spital să poată fi condus pe baza competenţelor nu a pilelor de la partid”, a mai scris Ungureanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.