Autoritatea pentru Pregătire şi Răspuns în caz de Urgenţă Sanitară (HERA) a Comisiei Europene a lansat, miercuri, o cerere deschisă de exprimare a interesului pentru aderarea la Alianţa pentru medicamente esenţiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înfiinţarea Alianţei este una dintre acţiunile-cheie anunţate de Comisie în octombrie 2023 pentru prevenirea şi soluţionarea penuriilor de medicamente esenţiale, arată comunicatul de presă al Executivului european.

Alianţa va reuni toate părţile interesate relevante şi va desfăşura activităţi pentru a consolida cooperarea dintre Comisie, guvernele naţionale, industrie şi societatea civilă. Ea va identifica provocările, priorităţile de acţiune şi posibilele soluţii politice la problema penuriilor de medicamente esenţiale din UE. Alianţa este un mecanism consultativ care va funcţiona, de asemenea, ca o reţea pentru a accelera ducerea la îndeplinire a acţiunilor UE în acest domeniu.

„Lansarea de astăzi a lucrărilor privind o Alianţă pentru medicamente esenţiale reprezintă încă un capitol dedicat uniunii noastre europene a sănătăţii. Ea marchează începutul unui efort concertat de susţinere şi de modernizare a producţiei de medicamente esenţiale în UE, precum şi de diversificare a lanţurilor de aprovizionare internaţionale. Ca nou pilon industrial al uniunii noastre europene a sănătăţii puternice, Alianţa va contribui la schimbarea modului în care producem şi achiziţionăm medicamente şi, în cele din urmă, ne va consolida securitatea aprovizionării. Prin această iniţiativă, ne vom asigura că guvernele, industria, profesioniştii din domeniul sănătăţii şi societatea civilă colaborează mai strâns ca niciodată pentru a identifica soluţii care să garanteze faptul că pacienţii sunt mai bine protejaţi şi au întotdeauna acces la medicamentele de care au nevoie”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.