Hidrologii au emis Cod roşu privind scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide pe râurile mici din bazinul Taiţa, judeţul Tulcea. Astfel, până duminică seară, se pot produce inundaţii locale şi creşteri importante de debite, cu depăşiri ale cotelor de pericol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare hidrologică pentru fenomene imediate Cod roşu valabilă duminică, între orele 15.00 şi 22.00, pentru râul Taiţa.

"Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Taiţa – bazin superior amonte S.H. Hamcearca, judeţul Tulcea", a arătat sursa citată.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.