Consiliul Judeţean Bihor a aprobat, marţi, documentaţia tehnico-economică pentru construirea, extinderea şi modernizarea terminalelor de pasageri ale Aeroportului Internaţional Oradea, proiect care este estimat la 28,6 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aleşii judeţeni din Bihor au aprobat, marţi, în şedinţa Consiliului Judeţean, proiectul de hotărâre privind documentaţia tehnico-economică pentru obiectivul, construirea, extinderea şi modernizarea terminalelor de pasageri ale Aeroportului Internaţional Oradea, care se află în administrarea instituţiei judeţene.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pasztor Sandor, a declarat după votarea acestui proiect că instituţia va începe încă de miercuri procedura de achiziţie publică pentru lucrările care urmează să fie făcute în acest an la aeroport.

Potrivit acestuia, Guvernul a aprobat în bugetul din 2017 alocarea a opt milioane de lei care vor fi daţi Consiliului Judeţean Bihor cu destinaţia finanţării lucrărilor de extindere şi modernizare a Aeroportului Oradea, urmând ca şi instituţia judeţeană să aloce sume în acest sens.

Aeroportul Internaţional Oradea se află în administrarea Consiliului Judeţean Bihor, instituţia propunând un amplu proiect de modernizare ce presupune construirea şi dotarea unui nou terminal, care se doreşte a fi cel mai modern din România. Investiţia este estimată la circa 28,6 milioane de lei şi ar crea premizele unei creşteri importante a numărului de pasageri şi a zborurilor operate.

Proiectul presupune construirea unei clădiri moderne în care va funcţiona un nou terminal al aeroportului, în suprafaţă de 3.000 de metru pătraţi, amenajarea de locuri de parcare, locuri pentru autobuze şi pentru taxiuri.

În 2016 Aeroportul Internaţional Oardea a avut peste 42.000 de pasageri, din care aproape 39.000 au călătorit pe zboruri interne, iar aproape 3.000 în curse externe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.