Guvernul a aprobat,joi, printr-o Hotărâre, indicatorii tehnico-economici pentru continuarea lucrărilor de construcţie la „Centrul de Conferinţă şi Cultură” al Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB) care va costa 62 de milioane de lei şi are 15 luni ca termen de finalizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul a aprobat schimbarea denumirii obiectivului de investiţii, ai cărui indicatori tehnico-economici au fost aprobaţi prin HG nr. 823/2012 din „Sală de conferinţă (aulă)” la Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) în „Centru de Conferinţă şi Cultură” la UPB şi a reaprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Centrul de Conferinţă şi Cultură” al UPB, în vederea continuării lucrărilor de execuţie.

Proiectul iniţial al unei săli de conferinţe a fost extins astfel încât clădirea să poate găzdui simpozioane, conferinţe, colocvii, întâlniri cu studenţii şi desfăşurarea unor activităţi social-culturale. ”Prin modificarea proiectului iniţial se propune realizarea unei extinderi pornind de la construcţiile existente, prin integrarea extinderii propuse în acelaşi volum piramidal care îmbracă sala de conferinţe, amplasată în centrul de greutate al construcţiei. Clădirea se va dezvolta pe 6 niveluri şi va cuprinde spaţii care vor permite şi desfăşurarea unor evenimente culturale, precum concerte de muzică, teatre”, precizează Guvernul.

Pentru finanţarea necesară edificiului, de 62 milioane de lei, vor contribui Ministerul Educaţiei Naţionale şi Politehnica din Bucureşti. Centrul de conferinţe va deveni funcţional în termen de 15 luni şi va avea o capacitate de 1.100 de locuri.

”Până în acest moment, Universitatea nu dispune de o sală de conferinţă în care să se desfăşoare acţiuni de mare anvergură (colocvii, simpozioane, conferinţe, întâlniri cu studenţii), fiind obligată să închirieze spaţii de la diverse instituţii cu costuri care grevau bugetul instituţiei. Astfel, crearea unui spaţiu de învăţământ şi cercetare va permite intensificarea activităţilor recunoscute pe plan naţional şi oferirea de condiţii corespunzătoare studenţilor pentru a-şi valorifica potenţialul intelectual”, se arată în comunicatul Guvernului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.