Un centru de colectare a deşeurilor a fost inaugurat, joi, la Iaşi, proiectul fiind finanţat printr-un grant de 100.000 de euro acordat de Guvernul norvegian, iar autorităţile susţin că aici se pot preda toate tipurile de deşeuri dintr-o gospodărie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul municipal de colectare a deşeurilor din Iaşi a fost deschis, joi, în cartierul Grădinari, reprezentanţii societăţii locale de salubritate susţinând că este primul astfel de centru din România unde cetăţenii pot preda toate tipurile de deşeuri din gospodărie.

Proiectul este finanţat printr-un grant de 100.000 de euro acordat de Guvernul norvegian şi a fost lansat la sfârşitul anului 2014, în colaborare cu asociaţia ECOTIC şi Primăria municipiului Iaşi.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

La centru se acceptă predarea de mobilier, echipamente electronice, baterii, îmbrăcăminte, încălţăminte, ambalaje din hârtie, carton, material plastic, sticlă, cărţi, papetărie, moloz şi resturi vegetale rămase după curăţarea de primăvară a copacilor. Se acceptă şi deşeuri periculoase, de tipul uleiurilor, detergenţilor, vopselelor, răşinilor, adezivilor şi îmbrăcăminţii pătate cu ulei.

Deşeurile din gospodării vor putea fi predate direct la centru, de luni până sâmbătă, centrul asigurând şi un spaţiu special destinat depunerii obiectelor refolosibile, în scopul donării către grupuri defavorizate.

"Înfiinţarea acestui centru nu va avea niciodată rezultate decât dacă tinerii vor fi educaţi în acest spirit. Aici nu vor fi aduse resturi menajere. Totodată, nu vom compromite în niciun fel viaţa comunităţii din imediata apropiere. Dintr-un câmp plin de gunoaie am realizat o platformă modernă, în care pot fi depozitate toate lucrurile de care nu avem nevoie acasă, cele care pot deveni periculoase prin depozitarea lor accidentală", a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar Mihai Chirica, la deschiderea centrului.

În cadrul centrului va funcţiona şi un punct de informare, unde vor fi prezentate informaţii detaliate privind fluxul deşeurilor predate, precum şi beneficiile aduse mediului înconjurător.

Autorităţile susţin că municipiul Iaşi devine primul oraş din România care deschide un centru universal de colectare a deşeurilor provenite din gospodării dotat şi utilat la standardele europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.